Maanantai 23.4.2012 10:40

Luovien alojen ja muiden alojen yrittäjiä verkottava matchmaking-tapahtuma, LUOTU-päivä, järjestettiin huhtikuussa Oulussa kolmannen kerran.

Tapahtuman tarkoituksena on tutustuttaa yrittäjiä toisiinsa eri aloilta ja löytää uusia kontakteja sekä mahdollisia yhteistyökumppaneita. Puolen tunnin kahdenkeskisiä tapaamisia mahtuu päivään useampi. Kevään aiemmat LUOTU-päivät vierailivat maaliskuussa Jyväskylässä ja Kotkassa. Luovien alojen verkoston kestohittiä LUOTU-päiviä on järjestetty vuodesta 2009 alkaen ja ne ovat keränneet reilusti yli 1000 osallistujaa ympäri Suomen.

Oulun Lasaretissa järjestettyyn Luotu-päivään osallistuivat myös Kulttuuriosuuskunta Ilmeen perustajajäsenet Mika Kiviniemi ja Panu Huotari. Ilme on vuonna 2011 perustettu osuuskunta, jonka päätoimialaa ovat esittävä taide sekä soveltava ja osallistava taide. Ilmeessä tiedetään, että taide tarjoaa uusia mahdollisuuksia ideoiden virtaamiselle ja ihmisten väliseen kanssakäymiseen. “Ihmisiä on mahtava innostaa yhteiseen toimintaan esimerkiksi teatterin ja draaman keinoin.”


Helena Pekkarinen sparraamassa Kulttuuriosuuskunta Ilmeen edustajia.

Mikä on päivän tavoite?
”Ensisijaisesti haluamme levittää tietoa osuuskunnastamme”, kertoo Mika. ”Tietysti toiveena on myös löytää uusia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita”.  Ylimääräisenä bonuksena Ilmeen edustajat pääsivät tunnin mittaiselle neuvontaklinikalle, jossa Helena Pekkarinen Diges ry:stä sparrasi osuuskuntayrittäjiä ja antoi heille uusia näkökulmia toiminnan kehittämiseen ja lisäksi uusia kontaktivinkkejä.

Miltä tulevaisuus näyttää?
Osuuskunta perustettiin, koska oli halu ja tarve tarjota kulttuurialan ammattilaisille apua oman ammattitaidon ja teosten markkinointiin sekä verkostoja ja luova yhteisö. Osuuskunta tuottaa ja myy koulutuksia, esityksiä ja erilaisia räätälöityjä työpajoja julkiselle ja yksityiselle sektorille. ”Olemme avoimia kaikille uusille ideoille ja toiminnoille. Sisältöosaaminen on meillä huipputasoa ja meillä on mukana kovatasoisia ammattilaisia. Mutta tällä hetkellä haluamme etenkin hioa tuotteistamis-, hinnoittelu- ja myyntitaitojamme. Panostamme toiminnan kehittämiseen ja etenkin asiakkuuksien hankintaan. Haluamme erottua muista alan toimijoista.” Luovan alan yrittäjänä toimiminen ei ahdista. ”Yrittäjänä toimiminen on luovaa toimintaa”, toteaa Panu. ”Kolmen vuoden sisällä olemme kärkitoimijoita Oulun ja koko pohjoisen Suomen alueella!”

« takaisin