Keskiviikko 20.6.2012 14:57

Juankosken kaupunki on julkaissut 18.6.2012 kaikille avoimen Keksi kuituhamppu! -ideakilpailun osoitteessa www.facebook.com/ kuituhamppukilpailu. Kilpailun tarkoituksena on ideoida ja arvioida uusia hamppukuitua hyödyntäviä tuotemahdollisuuksia. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä kansallisen Luovien alojen verkoston kanssa.

Kilpailu on kaksiosainen. Ensimmäisen vaiheen ideakilpailu toteutetaan 18.6.–26.8.2012. Tämän jälkeen järjestetään työpaja, jossa voittajaideoiden kehittäjät jatkotyöstävät omaa ideaansa eteenpäin erilaisten asiantuntijoiden ja käyttäjäedustajien kanssa. Ideakilpailun voittanut työ palkitaan 2000 euron pääpalkinnolla ja toiseksi tullut saa 1000 euron palkinnon. Kilpailun tulokset julkaistaan syyskuun alkupuolella.

Tuntuuko Sinusta, ettet tiedä hamppukuidusta mitään? Tuo vuosituhansia vanha materiaali on ollut välillä unohduksissa, mutta nostaa taas päätään kestävänä ja varsin monipuolisena materiaalina esimerkiksi kaluste-, rakennus-, auto- ja vaatetusteollisuuden käytössä. Tässä kilpailussa tietämättömyys ei ole ongelma, sillä tarjoamme kilpailusivuillamme käyttöösi tuhdin tietopaketin sekä ajatuksia, joiden avulla saat omat ideasi lentoon.

Kilpailu liittyy Juankosken kaupungin Design-ajattelu ja hamppukuidun jatkojalostus -hankkeeseen, jonka keskeisenä pyrkimyksenä on selvittää, voisiko hamppukuidun tuotannon ja jalostuksen piiriin olla kehitettävissä uutta kannattavaa juankoskelaista ja suomalaista liiketoimintaa. Hanke on saanut rahoitusta Pohjois-Savon ELY-keskukselta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Tartu siis tilaisuuteen ja keksi kuituhamppu!

www.facebook.com/kuituhamppukilpailu

« takaisin