RYSÄ goes Luova Suomi – innostu tekemään toisin!

RYSÄ goes Luova Suomi kutsuu koolle ennen näkemättömän ja yllättävänkin joukon visionäärejä, vaikuttajia ja kuumia nimiä taiteen ja kulttuurin, elinkeinoelämän sekä julkisen sektorin parista.

Mitä tekemistä kuvataiteilijalla on Angry Birds -huvipuistojen kanssa? Entä mitä tapahtuu, kun urheilu ja liikuntapalvelut sekä muotoilu ja bisnes kohtaavat? Menestyskonseptit syntyvät yllättävistäkin yhdistelmistä. RYSÄ esittelee tosielämän tarinoita mm. kuvataiteen, muotoilun ja IT-alan sekä ruoan, tapahtumatuotannon, liikunnan ja elämysteollisuuden välisestä yhteistyöstä.

Miksi egyptiläinen maailmanluokan visionääri ja teknologia-alan guru ja yrittäjä rakastui Suomeen? Tai tiesitkö, että Koreassa on Muumien ja Marimekon ohella menestynyt myös kotimainen festivaalikonsepti? RYSÄ herättää keskustelua kansainvälisyyden monista puolista ja kysyy, millaisella osaamisella on maailmalla kysyntää. Innostu katsomaan kansainvälisyyttä uusin tavoin ja soveltamaan näitä näkökulmia omaan tai organisaatiosi toimintaan.

Uudistuvassa taloudessa menestyminen vaatii kykyä katsoa ympärilleen ja reagoida toimintaympäristön nopeisiinkin muutoksiin. RYSÄ tarjoaa sinulle aineksia eri tavalla ajatteluun ja tekemiseen. Näe, koe ja kuule tämän päivän tähtiä, visioi huomisen menestyskonsepteja ja saa työkaluja niiden toteuttamiseen! 

Varmista paikkasi tilaisuudessa ja ilmoittaudu mukaan tästä. Lisätietoa tapahtumasta antaa Kaija Villman, kaija.villman(at)aalto.fi, 040-1764667.

t. Kaija, Silja ja Anu


  

Naisvuoritalo, Mikonkatu 23, Mikkeli, www.naisvuoritalo.fi

Moderaattoreina liiketoimintajohtaja Liisa Kotilainen, Länsi-Savo ja tutkimusjohtaja Jari Handelberg, Aalto-yliopisto Pienyrityskeskus.

 

11:00-12:00 LOUNAS & musiikkia (kontrabasisti Jyrki Kangas & pianisti Zhenia Gimer)

12:00-12:15 Tervetuloa RYSÄ:än! Projektipäällikkö Kaija Villman, Luova Suomi Etelä-Savossa, projektijohtaja Silja Suntola, Luova Suomi ja verkostojohtaja Anu Perttunen, Luovien alojen verkosto

12:15-12:45 Luovan talouden kehittäminen nyt ja tulevaisuudessa. Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Työ- ja elinkeinoministeriö

12:45-13:00 Jaloittelutauko & musiikkia

 

Sessio 1: KOHTI UUDISTUVAA, LUOVAA TALOUTTA - yritysesimerkkejä

13:00-13:40 Hartwall Jaffa & Bruun design – luovaa ja mehukasta yhteistyötä. Peter vonBruun, Bruun Design Oy & markkinointipäällikkö Leena Koskinen, Hartwall Oy

13:40-14:10 Elämykselliset tilat syntyvät kumppaniyritysten verkostossa. Jere Ruotsalainen, Fantasiarakenne Oy

14:10-14:30 Oletko valmis törmäyttämään muotoilun, urheilun ja liikuntapalvelut sekä busineksen? Projektipäällikkö Karoliina Vilander, ReadySteadyGo! Finland

14:30 Keskustelua ensimmäisen session teemoista

Kahvia ja teetä

 

Sessio 2: ERI ALOJEN YHTEISTYÖSTÄ SYNTYY ELÄMYSPALVELUITA

15:00-15:15 Teemallinen kehittäminen. Tutkimuksen ja tapahtumatuotannon monialainen yhteistyö Seinäjoella. Koulutuspäällikkö Mika Virkkala, Sibelius-Akatemia, Seinäjoki

15:15-15:45 KUMURU - kulttuurin, musiikin ja ruoan yhteinen kattaus. Elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia, Turun yliopisto

15:45-16:15 Viestintää, vaikuttamista, vakuuttamista ja verkostojohtamista - sekä musiikillisia metaforia. ”Mr. Pori Jazz” Jyrki Kangas (puhe ja kontrabasso) & Zhenia Gimer (jazzpiano)

16:15-16:30 Yritysesimerkki Bistro Vilee. Omistaja ja keittiömestari Ilkka Arvola

16:30-16:50  Monialainen yhteistyö tapahtuman perustamisessa ja kehittämisessä. Projektisuunnittelija Juha Koivisto, Sibelius-Akatemia & Mikko Jokipii

16:50-17:00 Luova Kaakko tiivistää rivejään. Kaakkois-Suomen luovien alojen kehittämisfoorumi

n. 17:00-17:45 Verkostoitumista ja keskustelua päivän teemoista elämyksellisellä kaupunkikävelyllä

Iltaohjelma klo 19-21 Naisvuoritalo
Mikkelin seutu isännöi illan
Tarinoita Naisvuoritalosta
MelancholyOverDosecase www.facebook.com/MelancholyOverDose
Ruokailu

 


  

Naisvuoritalo, Mikonkatu 23, Mikkeli, www.naisvuoritalo.fi

Moderaattoreina toimitusjohtaja Hannu Uotila (Rakettijengi Tuotannot Oy) ja tutkimusjohtaja Jari Handelberg (Aalto-yliopisto Pienyrityskeskus).

 

Sessio 3: KANSAINVÄLISYYDEN MONET KASVOT

9:30-9:45 Luovat alat ja Venäjä-yhteistyö – tuoreen selvityksen tulokset pähkinänkuoressa. Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Kimmo Kainulainen, Varkauden kaupunki

9:45-10:00  Pori Jazz goes International – kokemuksia festivaalikonseptin viennistä, haasteista ja mahdollisuuksista kotimaasta ja Euroopasta Aasiaan. ”Mr. Pori Jazz” Jyrki Kangas ja muusikko Zhenia Gimer

10:00-10:15 Huitsin Nevadasta Hollywoodiin? - ajatuksia kansainvälistymisestä. Toimitusjohtaja Hannu Uotila, Rakettijengi Tuotannot Oy

10:15-10:30 Jaloittelutauko

10:30-11:15 Menestyksiä ja menetyksiä. Yrittäjä Mohamed El-Fatatry kertoo uskomattoman tarinansa kansainvälisestä menestyksestä ja menetyksistä, jotka ulottuvat Presidentinlinnasta aina Valkoisen taloon asti. Kuulemme samalla kansainvälisen näkökulman siitä, mikä suomalaisessa IT-osaamisessa yhä kiehtoo.

11:15-11:30 Keskustelua aamupäivän puhujien vauhdittamana

11:30-11:45 Tauko

 

Sessio 4: TYÖKALUJA KANSAINVÄLISTYMISEEN

11:45-12:05 Kansainvälistymispalvelut tutuksi. Senior Consultant Kati Uusi-Rauva, Finpro

12:05-12:20 Creativity World Forum – Suomi osana luovan talouden kansainvälistä kehittäjäverkostoa. Luova Tampere

12:20-12:30 Otoksia luovan alan valmentajan ja valmennettavan kohtaamisesta. Asiantuntijasta pedagogiksi -valmennusohjelma, Luova Suomi

12:30-12:45 Yhteenveto & keskustelua

12:45-13:30 Lounas

YHTEINEN OHJELMA PÄÄTTYY

13:30-15:00 Verkostojen omat tapaamiset: ideariiheilyä.
Luova Suomi & Luovien alojen verkosto; Kulttuuriasiain neuvottelukunta 

Ohjelma pdf-tiedostona.

 

TERVETULOA MUKAAN INNOSTUMAAN JA INSPIROITUMAAN!  

 

Varataan oikeudet muutoksiin. Ohjelmasisältöä päivitetään. 
 
Tapahtuma on osa Luova Suomi Etelä-Savossa -hanketta, jota rahoittavat Etelä-Savon Ely-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto.
 
Yhteistyössä: TEM, OKM sekä Luova Suomi ja Luovien alojen verkosto. Järjestelyissä mukana: Mikkelin seutu, Etelä-Savon maakuntaliitto ja Mikkelin ammattikorkeakoulu.
 

 
KUVATIEDOT
 
Used under a Creative Commons Attribution-ShareAlike license:
Business News” by RambergMediaImages / Keith Ramsey; “Good Food always comes in small doses” by William Cho; “Amusement park” by mrhayata's.
 
Used under a Creative Commons Attribution license:
Art” by By LadyDragonflyCC; “Violin” by Takeshi Kuboki.
 

 

 

MOHAMED EL-FATATRY (Suomi/Egypti)

Ennakkoluuloton yrittäjä ja valmentaja, jota voidaan hyvin tituleerata sosiaalisen median ja uusien innovaatioiden edelläkävijäksi ja rohkeaksi kokeilijaksi.

Mohamed El-Fatatryn tausta on IT- ja media-alan bisneksessä. Hänet tunnetaan erityisesti, nyttemmin jo toimintansa lopettaneen, muslimien lifestyle-verkoston ja sosiaalisen median, Muxlimin, perustajana. El-Fatatrylle myönnettiin työstään Muxlimin parissa myöhemmin kohuakin herättänyt Suomen Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinto. El-Fatatrylle on myönnetty myös useita merkittäviä arvonimiä ja hän on sijoittunut vaikutusvaltaisissa listauksissa; El-Fatatry nimettiin ”Maailman 500 vaikutusvaltaisinta muslimia” -listalle kahtena vuotena peräkkäin. Äskettäin hänet nimettiin nuorimpana henkilönä koskaan ”Tomorrows Leaders” -listalle. Tietotekniikkataustainen El-Fatatry on saanut myös arvostetun tittelin "Egyptian Technology Figure of the Year".

El-Fatatrya kiinnostaa suomalaisten tunnistamaton potentiaali ja innovaatiot, sosiaalisen median uudelleen määritteleminen, sekä se, miten varautua liike-elämän odottamattomiin muutoksiin.


 

JYRKI KANGAS (Suomi)

Visionääri, vaikuttaja, kontrabasisti sekä yksi Pori Jazzin perustajista, jota usein ansioidusti tituleerataankin “Mr. Pori Jazziksi”.

Pori Jazzin yli 40-vuotinen menestystarina on Euroopan ja maailmanlaajuisesti merkittävä. Jazzit ovat kyenneet uusiutumaan kriisienkin keskellä. Tämä on ollut mahdollista vain esirippujen takana tapahtuvien henkilökohtaisten riskinottojen, kyvykkyyden ja sinnikkyyden sekä vuosikymmenien aikana rakennettujen maailmanlaajuisten verkostojen ansiosta. Kangas on ollut keskeisessä roolissa Pori Jazzin liiketaloudellisen ajattelun ja nopeisiin ratkaisuihin pyrkivän organisaatiokulttuurin rakentamisessa. Pori Jazzin imagokehitys totuttiin näkemään jatkuvasti nousevana, entistä vauhdikkaampia suunnitelmia laadittiin ja niitä myös toteutettiin.

Kangas on työskennellyt Pori Jazz Oy:ssä hallituksen jäsenenä, puheenjohtajana, toiminnanjohtajana ja taiteellisena johtajana. Kangas on myös toiminut Radio Porin toimitusjohtajana 1985, Mainostoimisto JNE Image Oy:n toimitusjohtajana 1986-1989, Oy Turkuhallin ohjelmajohtajana 1989-1998 ja Pori Marketing Office Oy:n toimitusjohtajana 2000-. Hänelle on myönnetty säveltaiteen valtionpalkinto vuonna 1988.


 

ANU HOPIA (Suomi)

Elintarviketieteiden tohtori ja asiantuntija sekä gastronomian harrastaja, joka lähestyy ruokaa tuoreista, poikkitieteellisistä näkökulmista.

Hopia on elintarviketieteiden tohtori, jonka tausta on elintarviketeollisuuden tuotekehityksessä ja kansainvälisessä myynnissä. Helsingin ja Kalifornian yliopistoissa aiemmin vaikuttanut Hopia työskentelee nykyään elintarvikekehityksen tutkimusprofessorina Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksessa ja Seinäjoella osana Etelä-Pohjanmaan korkeakouluverkostoa (EPANET).

Nykyinen tutkimustyö keskittyy ruoan ominaisuuksista erityisesti nautittavuuden ja terveellisyyden tutkimukseen, joka on usein eri tieteenalojen välistä poikkitieteellistä tutkimusta. Yhteistyö esimerkiksi Sibelius-akatemian kanssa on poikinut KUMURU-tutkimushankkeen, jossa tutkitaan ruoan maistamisen ja äänimaiseman välistä vuorovaikutusta.

Hopia on aktiivinen tieteen popularisoija: hän on havainnollistanut tutkimustyötään kirjallisuuden ohella muun muassa performanssitaiteen keinoin. Anu Hopian blogi löytyy osoitteesta www.molekyyligastronomia.fi.


 

Peter von Bruun (Suomi) on maamme tunnetuimpia graafikoita, jonka osaamisessa yhdistyvät vahva ekonomiosaaminen sekä taiteellinen näkemys ja luovuus. Miltei 30 vuoden työkokemuksen mainosalalta omaava Bruun työskentelee Bruun Designin toimitusjohtajana. Bruun Design vaalii Peterin isän Erik Bruunin työtä ja edistää tämän töiden tunnettavuutta. Näkyvää ja mehukasta yhteistyötä on syntynyt monien merkittävien yritysten, esimerkiksi Hartwallin kanssa. www.bruundesign.com

Jere Ruotsalainen (Suomi) on kuva- ja ympäristötaitelija, lavastuksen ja valosuunnittelun ammattilainen sekä elämystilojen asiantuntija. Taidefestivaalin ja useiden suurien ympäristötaidehankkeiden tuottajana sekä läänintaiteilijana ja valaistussuunnittelijana toiminut Ruotsalainen työskentelee Fantasiarakenteen toimitusjohtajana. Kokonaisvaltaisia ja moniaistisia elämystiloja tuottava Fantasiarakenne on ollut toteuttamassa mm. Särkänniemen Angry Birds Land -teemapuistoa. www.fantasiarakenne.fi

Zhenia Gimer (Venäjä/Suomi) on Novosibirskissä syntynyt, nykyään Suomessa asuva tunnustettu jazzpianisti. Hän on soittanut nimekkäimpien kotimaisten ja kansainvälisten artistien kanssa, niittäen kiitosta mm. vahvasta otteestaan, hienosta rytmin ja svengin tajusta sekä luovasta improvisointikyvystään amerikkalaisen populaarimusiikin eri saroilla. Gimer asuu nykyään Suomessa ja kertoo kokemuksistaan viihdemaailmassa Venäjällä ja Suomessa.


 

Virittäydy tunnelmaan:

Luovat alat ja Venäjä-yhteistyö (pdf) - Kimmo Kainulaisen toimittama selvitys Suomen ja Venäjän väliseen kulttuuriyhteistyöhön liittyvistä haasteista ja kehittämistarpeista.

Ready Steady Go! Finland - Urheilua, liikuntapalveluita, muotoilua ja bisnestä.

Creativity World Forum - Tunnelmia ja tähtihetkiä vuoden 2011 konferenssista.


 
KUVATIEDOT
 
Mohamed El-Fatatry /Speakersforum 
Jyrki Kangas /Harri Virta
Sibelius-akatemia
Luova Tampere
Helsingin kaupunki
Jykes Seinäjoki
Aalto-yliopisto
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Vipuvoimaa EU:lta
Euroopan sosiaalirahasto

Tämä tiedote on lähetetty Luova Suomi uutiskirjeen tilaajille. Mikäli haluat poistua postituslistaltamme, lähetä asiasta sähköpostia osoitteeseen inka.reijonen(at)aalto.fi.