Tiistai 18.9.2012 10:25

Ideoita kilpailijoilta tuli sisustuksesta pukeutumiseen, rakentamiseen ja kulkuvälineisiin.
Keksi kuituhamppu! on kaikille avoin ideakilpailu, jossa ideoidaan uusia hamppukuitua hyödyntäviä tuotemahdollisuuksia.

Keksi kuituhamppu -ideakilpailussa on valittu jatkoon pääsevät kilpailijat ja kilpailutyöt. Ehdotukset edustavat sisustus-, talonrakennus- ja maarakennusaloja, joilla raati näkee olevan markkinapotentiaalia uusille hamppukuitutuotteille. Jatkossa mukana ovat Tiina Hatakka, (Kouvola) tuoli-ideallaan, Aino Lampio ja Heikki Koivurova (Joensuu) betoniprofiili-ideallaan sekä Aleksi Martikainen (Tampere) istutusmatto- ja Raul Reunanen (Tampere) seinärakenneideallaan.


Neljän jatkoon pääsevän idean valinta ei ollut kilpailun raadille yksinkertainen tehtävä, sillä kilpailuun osallistui useampia kehityskelpoisia tuoteideoita. Ideoiden sovellusalat vaihtelivat sisustuksesta pukeutumiseen, rakentamiseen ja kulkuvälineisiin. Tämä on osaltaan osoitus siitä, kuinka monenlaisissa yhteyksissä hamppukuitua voidaan hyödyntää.


Valitut ideat pääsevät mukaan 5.10.2012 Juankoskella järjestettävään työpajaan, jonka lopuksi valitaan kilpailun kaksi parasta ideaa. Voittaja palkitaan 2000 euron pääpalkinnolla ja toiseksi tullut idea saa 1000 euron palkinnon. Työpajassa kilpailijat kehittävät tuoteideoitaan eteenpäin eri asiantuntijoiden avustuksella. Juankosken kaupunki on toteuttanut kilpailun yhteistyössä kansallisen Luovien alojen verkoston kanssa. Kilpailu liittyy Juankosken kaupungin Design-ajattelu ja hamppukuidun jatkojalostus -hankkeeseen.


Lisätietoja kilpailusta löytyy osoitteista http://www.facebook.com/kuituhamppukilpailu ja http://keksikuituhamppu.blogspot.fi/

 

« takaisin