26.9.2012 - 27.9.2012
Seinäjoella järjestetään jo toista kertaa ruoan, musiikin ja kulttuurin yhteensovittamista eteenpäin vievä KUMURU-tapahtuma. Syyskuun 26.-27. järjestettävä KUMURU tuo yhteen paikallisia keittiömestareita sekä musiikin, kulttuurin ja elintarviketeollisuuden taitajia. Seminaarin, työpajojen sekä Makujen Musiikki -performanssin tavoitteena on luoda Etelä-Pohjanmaan alueelle uusi, yleisölle avoin tapahtuma, jossa rohkeasti nivoutuvat ruoka- ja musiikkikulttuurit.
Keskiviikkona 26.9. Päivällä KUMURU on mukana Tietoprovinssi-tapahtumassa ja illalla on luvassa Makujen Musiikki -performanssi, eteläpohjalaisten keittiömestareiden sekä pianisti Bruno Meszin ja koreografi Maria Ceñan yhteinen performanssi Rytmikorjaamolla. Torstaina 27.9. järjestetään seminaareja sekä työpajoja.
Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset 21.9. mennessä:
info.kumuru(a)gmail.com, p. 040 770 9304
Rinnakkaisissa työpajoissa keittiömestarit, muusikot, tapahtumatuottajat ja tutkijat tutustuvat ja keskustelevat musiikin ja maun vuorovaikutuksesta ja mahdollisuuksista elämystuotannolle.
Ensimmäisessä työpajassa pohditaan äänimaisematutkija professori Heikki Uimosen ja keittiömestari Jani Unkerin johdolla ravintoloiden ääniympäristöjä ja -suunnittelua sekä musiikin ja ruokakulttuurin yhdistämistä elämyksiksi.
Toisessa työpajassa keskustellaan miten musiikki saadaan maistumaan ja maut soimaan tutkija-muusikko Bruno Meszin ja läänintaiteilija Piia Kleemola-Välimäen opastuksella.
Tutkijatyöpajassa puolestaan pohditaan musiikin ja maistamisen vuorovaikutusta sekä analysoidaan tuoretta tutkimusdataa professori Anu Hopian johdolla.
Seminaari ja työpajat ovat maksuttomia, keskiviikon performanssi sekä torstain lounas omakustanteisia. Pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin.
Tapahtuman järjestää KUMURU-projekti, jossa ovat yhteistyössä Sibelius-Akatemia, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto, Tampereen yliopisto ja Pohjanmaan taidetoimikunta.