Maanantai 15.8.2011 06:45

Luova osaaminen osana uudistuvaa taloutta
Paikallisiin vahvuuksiin ja osaamiseen perustuvia HELMIÄ, elinkeinotoiminnan ja luovan talouden kehittämisteemoja, tunnistettiin viime vuoden puolella valtakunnallisen kartoitustyön kautta nelisentoista. HELMET ovat kansallisia mahdollisuuksia, joissa oleellista on eri toimialojen välinen yritysten ja yhteisöjen yhteistyö ja alueellisen kilpailukyvyn esiin nostaminen. Tavoitteena on luoda uusia rajat ylittäviä toimintamalleja yritystoiminnan kehittämiseksi.

Huhtikuussa 2011 HELMI- hankkeen vetäjäksi nimitetty PKT-säätiön johtava asiantuntija Riitta Ylätalo työparinaan yrittäjä ja pienyrittäjyyden sanansaattaja, Jaana Paavilainen kiertävät nyt Suomea ahkerasti ja kannustavat elinkeinoelämässä eri tasoilla vaikuttavia tahoja yhteistyöhön ja luovien alojen ja muiden toimialojen yrittäjiä verkottumaan.

Jyväskylän seutu ja Sauna from Finland edustavat esimerkillisesti kokonaisuutta, johon on tervetullutta hyvin monenlainen yrittäjyys ja suomalainen osaaminen. Parivaljakko on Jyväskylän lisäksi perehtynyt tähän mennessä myös Raaseporin ja Hangon mahdollisuuksiin. Riitan ja Jaanan matka jatkuu kuluvan vuoden aikana tiivistä tahtia ympäri maata ja ainakin Lohja, Satakunta, Lahti, Rovaniemi, Joensuu, Juankoski ja Keski-Pohjanmaa ovat mukana uudistuvan talouden rakentamisessa luovan osaamisen avulla.

Helmi-hankkeen taustalla ovat  työ-ja elinkeinoministeriön Luovan talouden strateginen hanke, PKT-säätiö ja Koheesio- ja kilpailukyky KOKO -ohjelman Luovien alojen verkosto.

Lisätietoja hankkeesta:

Riitta Ylätalo, PKT-säätiö
puh. 045 6358009

Jaana Paavilainen, yrittäjä, pienyrittäjyyden sanansaattaja
puh. 0500 484477

« takaisin