Keskiviikko 17.8.2011 06:17

Etelä-Karjalan Taide ja Kulttuuri KUTKA -hankkeen t avoitteena on maakunnan toimijoiden ja tuot­teiden näkyvyyden lisääminen. Maakunnassa on paljon mielenkiintoisia tuotteita, tapahtumia ja palveluita, joita ei vielä tunneta sen enempää asuk­kaiden kuin matkailijoidenkaan keskuudessa. Samalla KUTKA edistää yhteistyötä ja verkostoitumista maakunnassa.

Keväällä toteutettu Kuntakierros kiersi maakunnan kunnissa miettimässä tulevaisuuden mahdollisuuksia. Keskustelua käytiin vajaan 200 toimijan joukolla. Etelä-Karjalassa on paljon hyviä asioita, kuten luonto, historia ja perinteet sekä iloiset ihmiset ja kulttuuritarjonta. Toiveena nousivat voimakkaasti esille yhteistyön ja verkostoitumisen lisääminen sekä sitä tukevan asenneilmapiirin synnyttäminen. Mahdottomuuksien sijaan pitäisi nähdä mahdollisuuksia. Yhteistyötä toivotaan sekä kulttuurin, taiteen ja luovien alojen toimijoiden että muiden toimialojen kanssa.

Kulttuuritoimijoiden näkyvyyden lisäämiseksi Kutka ja Amusa Kulttuuritori ovat aloittaneet yh­teistyön, jolla eteläkarjalaiset kulttuuritoimijat saavat edullista näkyvyyttä Amusa Kulttuuritorilla. Se on luovien alojen yrittäjien, kulttuurin ammattilaisten ja harras­tajien valta­kunnallinen verkkopalvelu, josta löytyvät toimijat, uutiset ja tapahtumat. Yhteistyöhön liittyen Lappeenrannan Hiekkalinnalla on ollut kesällä Amusa Ruutukehä, jotta eteläkarjalaiset kulttuuritoimijat näkyvät siellä, missä ihmiset liikkuvat. Tuolloin kulttuuriin on helppo kompastua. Syksyllä toteutetaan samalla tavoitteella taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden Kompastu kulttuuriin -näyttely Imatran kylpylässä.

Uusimpana avauksena Kutka aloittaa Luova Etelä-Karjala -brändin kokoamisen. Tavoitteena on tehdä siitä maakunnan oma avainlippu eli valtakunnallisen tunnuksen eteläkarjalainen pikkusisko. Liikkeelle on lähdetty yhteistyössä Lappeenrannan ja Imatran Prismojen kanssa. Niissä on saatavilla brändin logolla merkittyjä tuotteita, joihin liittyy tavalla tai toisella eteläkarjalaisen luovuus. Mukana on maakunnan bändien, kuten Kotiteollisuuden, Mokoman, Stam1inan ja Osmos Cosmosin, levyjä, lastenkirjoja ja tietokirjoja. Tarkoituksena on, että syksyn aikana Luova Etelä-Karjala -merkintöjä alkaa löytyä muistakin liikkeistä, jolloin tuotevalikoima laajenee esimerkiksi käsitöihin ja vaikka ruokatuotteisiin. Olennaista on, että tuotteeseen tai sen toteutukseen liittyy eteläkarjalaista osaamista tai sillä on selvä kytkös maakuntaan ja se on ammattilaistasoa.

Lisätietoa:

projektikoordinaattori
Anu Talka puh. 040 6879 518
anu.talka(at)lappeenranta.fi

Kutka myös verkossa ja Facebookissa!

« takaisin