Maanantai 29.8.2011 10:49

Musiikkialan toimintaympäristöt ja osaamistarve – Toive -hankkeen loppuraportti Muusikko eilen, tänään ja huomenna - Näkökulmia musiikkialan osaamistarpeisiin ennakoi musiikkialan toimintaympäristön muutoksia sekä arvioi alan koulutuksen ja osaamisen tarpeita.

Julkaisun ensimmäisessä osassa käsitellään artikkeleittain musiikkialan eri sektoreita. Artikkeleita täydentävät Toive-hankkeen selvitysten pohjalta laaditut kiteytykset kunkin toimintaympäristön muutosodotuksista ja tulevaisuuden osaamistarpeista sekä koulutuksen ylläpitäjille ja järjestäjille sekä työnantajapuolelle suunnatut johtopäätökset. Julkaisun toisessa osassa musiikin ammatillisen koulutuksen toimijat hahmottelevat alan tulevaisuutta.

Kesällä 2011 päättynyt Toive-hanke tuotti tutkimustietoa musiikkialan työelämässä tapahtuvista muutoksista ja niistä aiheutuvista laadullisista ja määrällisistä osaamistarpeiden muutoksista. Hankkeen puitteissa tuotettu tieto palvelee musiikkialan ammatillisen koulutuksen koko kenttää sekä kenttää ohjaavia ja sääteleviä toimijoita.

Lue julkaisu.

« takaisin