Maanantai 29.8.2011 11:33

Lasipalatsin Mediakeskuksessa on käynnistynyt Euroopan sosiaalirahaston rahoittama Osaattori -projekti (15.5.2011-31.12.2013). Projekti pyrkii lisäämään taiteilijoiden työtilaisuuksia ja samalla tarjoamaan vanhusten hoivayhteisöihin kulttuuria ja taidetta.

Monet tutkimukset ja käytännön kokemukset puoltavat käsityksiä kulttuurin ja taiteen hyvinvointia edistävistä vaikutuksista. Ongelmana on, että usein palveluiden tarjoajat ja tarvitsijat eivät kohtaa. Moni luovan alan toimija haluaisi laajentaa osaamistaan, mutta puuttuu tietoa ja kokemusta hoivayhteisöjen kulttuuritarpeista. Lisäksi vain harvoilla taiteilijoilla on yhteyksiä hoivayhteisöihin ja tietoa siitä, kuinka markkinoida omaa osaamistaan. Hoivayksiköt puolestaan ovat valmiita ottamaan vastaan palveluja, mutta tiedon puute ja rajalliset resurssit ovat esteinä.

Osaattorissa ovat mukana Helsingin, Lahden, Turun ja Jyväskylän kaupungit. Kaupunkien
yhteistyöllä kehitetään uusia toimintamuotoja, joiden avulla hoiva-alan henkilöstö voi soveltaa
työssään taidetta ja hyödyntää ammattilaistaiteilijoiden osaamista. Samalla taiteilijoita kannustetaan harjoittamaan ammattiaan sosiaalialalla. Kaikissa kaupungeissa on käynnissä taiteen pilottihankkeita, jotka vahvistavat luovan alan ammatinharjoittajien ja yrittäjien asemaa vanhustyön hoivayhteisöissä.

Lisätietoa:

projektipäällikkö
Sanna Juvonen
040 541 3312
sanna.juvonen(at)lasipalatsi.fi

« takaisin