Maanantai 19.9.2011 08:03

Eteläkarjalainen luovuus esittäytyy Imatran Kylpylässä toista kertaa. Imatran Kylpylässä avautuu eteläkarjalaista luovuutta esittelevä näyttely 4.10. – 27.11.2011. Etelä-Karjalan taide ja kulttuuri Kutka -hanke järjestää jatkoa onnistuneelle Kompastu Kulttuuriin Kylpylässä näyttelylle, joka toteutettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2010.

Esillä on tälläkin kertaa tapahtumia, taidetta ja paljon muuta. Tarkoituksena on tarjota kylpylässä kävijöille taidetta ja kulttuuria perinteisen kylpylätoiminnan ohessa. Ensimmäisestä näyttelystä saadut hyvät kokemukset innostivat tälläkin kertaa kattavan joukon toimijoita mukaan, kertoo Kutka –hankkeen verkostokoordinaattori Minna Taipale ja kiittelee myös yhteistyötä Kylpylän kanssa. Nähtävillä on mm. grafiikkaa, video- ja lasiteoksia sekä puupiirroksia. Monissa töissä teemaksi nouseva luonto sopii Taipaleen mukaan paremmin kuin hyvin Kylpylän ympäristöön.

Mukana näyttelyssä ovat:

Etelä-Karjalan museo ja taidemuseo

Etelä-Karjalan Taiteilijaseura ry/ Taidelainaamo

Imatra Big Band Festival

Keramiikkataiteilija ja kuvanveistäjä Tarja Ahokainen

Kuva-artesaani Tiina-Irene Kauppinen

Kuvataiteilija Tiinalotta Särmölä

Kuvien tekijä Atte Paju

Lasistudio ArkMair

Linnoituksen puodit – Matroona, Nupputiikki ja Tyyki

Saimaa Hand

Sesam Production Oy, Juha Pietiläinen

Taidegraafikko Rauni Wallenius

Taideopiskelija Sonja Harala

Virkkukoukkunen

Näyttelytoiminta on osa Etelä-Karjalan taide ja kulttuuri Kutka -hanketta. Hankkeessa pyritään edistämään alueen luovien alojen toimijoiden yhteistyötä ja näkyvyyttä. Kutka-hankkeen toimijaorganisaatioita ovat Humanistisen ammattikorkeakoulun Etelä-Karjalan yksikkö TKI-HUMAK Voima sekä Lappeenrannan kaupungin kehittämisyksikkö, mutta sen toiminta-alueena on koko Etelä-Karjalan maakunta. Hanke rahoitetaan KOKO -ohjelman puitteissa maakunnan kehittämisrahalla.

Kutsuvierasavajaiset järjestetään 4.10.2011 klo 14.00. Näyttelyn avaa tuore Imatran Inkeri Tiina Kärkäs.

Lisätietoja Minna Taipaleelta 020 7621 400, minna.taipale(at)humak.fi.

« takaisin