Hyvä juttu!

Osiossa esittelemme ajankohtaisia, mielestämme hyviä juttuja luovilta aloilta. Hyvä juttu! voi olla kehittämisväline, yritys tai osaaja tai erityisen luova alue tai kaupunki. Tiedätkö kiinnostavan jutun? Kerro siitä meille!

Aiemmin julkaistuihin Hyviin juttuihin voit tutustua täällä.

« takaisin Lisää hyvä juttu »

Tanssitaide matkailu- ja hyvinvointisektorilla

kuva

Kun opetusministeriö käynnisti tanssin valtakunnallisen aluekeskustoiminnan 2004, hankkeen tärkeimpiä tavoitteita oli tanssitaiteilijoiden työllistäminen. Vielä 2000-luvun alussa monet koulutetut tanssijat saivat palkkaa vain opetustöistä, esiintyivät ilmaiseksi ja kilpailivat ilmaiskeikoista kansalaisopistojen harrastajaryhmien kanssa.

Aluekeskusten tehtäväksi määriteltiin pyrkiä parantamaan tanssitaiteen toimintaedellytyksiä ja lisäämään tanssitaiteilijoiden työtilaisuuksia. Keski-Suomen Tanssin Keskus ry., joka vastaa Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen toiminnasta Keski-Suomessa, on suoriutunut tehtävästään mallikkaasti.

Yhdistys on kehittänyt monipuolisen valikoiman tanssiesityksiä ja -työpajoja, joita tilataan muun muassa yritysten virkistyspäiville, palvelutaloihin, ravintoloihin ja polttareihin.

"Olemme pyrkineet nostamaan alan profiilia niin, että tanssiminen nähtäisiin ammattina muiden joukossa. Toimintamme rahoittajien ansiosta tanssijat saavat työstään palkkaa", sanoo Keski-Suomen Tanssin Keskuksen toiminnanjohtaja Pauliina Lapio (kuvassa vas.).

Yhdistys tuottaa erityylisiä tanssiesityksiä ja myy niitä ohjelmatoimiston lailla. Ohjelmisto on rakennettu sellaiseksi, että esityksen voi järjestää millaisessa tilassa tahansa: kävelykadulla tai vaikkapa sairaalassa sängyn vieressä.

Tanssiryhmistä on tullut varteenotettava vaihtoehto bilebändeille ja stand up -koomikoille, kun tapahtumanjärjestäjät etsivät tilaisuuksiin viihdyttäjiä.

"Se johtuu siitä, että tanssia on tuotettu ammattimaisesti ja yleisön kokemukset ovat olleet myönteisiä", Lapio sanoo.

Yhdistys on kiitollinen keskisuomalaisille matkailuyrityksille, jotka ovat ottaneet tanssin osaksi ohjelmistoaan. Pelkällä tanssilla olisi vaikeaa houkutella matkailijoita Keski-Suomeen.

"Useat matkailuyritykset ovat räätälöineet esityksiämme oman ohjelmansa sisälle. Ohjelmassa saattaa olla lounas, melontaa ja sitten meidän tuottamamme afrotanssiverstas, joka toimii tehokkaasti osana laajempaa elämystä", sanoo yhdistyksen tuottaja Johanna Muhonen (kuvassa oik.).

Lisätietoa Keski-Suomen Tanssin Keskuksesta.