Heidi Välkkilä, Inka Reijonen • Keskiviikko 8.2.2012 15:55

Luovien alojen kehittämisohjelman projektipäälliköt tapasivat helmikuun alussa valtakunnallisen musiikki- ja tapahtuma-alojen MARS-tapahtuman yhteydessä Seinäjoella. Kuulumisten vaihdon ja yhteistyöaihioiden ohella ohjelmassa oli kansainvälisiä huippupuheenvuoroja, livemusiikkia ja tehokasta verkostoitumista; tapahtuman yhteydessä kokoontuivat myös Luovien alojen verkosto ja Innovaatioverkosto.

MARS-tapahtuman avasi ruotsalainen trendi- ja tulevaisuudentutkija Magnus Lindkvist. Lindkvist johdatti MARS-yleisön ja luovien alojen kehittäjäverkostot katsomaan rohkeasti epävarmaan tulevaisuuteen: ”Kuka tietää, tulevaisuuden menestyskonsepti voi olla vaikka vihreä possu”, Linkdkvist nauratti yleisöä viitaten Rovion maailmankuuluihin punaisiin lintuihin. MARS-tapahtuman muut seminaariosuudet liikkuivat musiikin maailmassa: seminaariosuuksissa puhutti livepuoli, paneeleissa ja muissa sessioissa osansa saivat myös musiikkijournalismi, tapahtumaturvallisuus sekä äänitekniikka. Seminaarit lopetti perjantai-iltapäivällä Elävän musiikin onnenpyörä, jossa käytiin läpi ajankohtaisia musiikkimaailman asioita pikavauhdilla huumorin ryydittämänä.

MARS-tapahtuman yhteydessä saatiin luonnollisesti nauttia myös rytmimusiikista. Keskiviikkona Seinäjoen kaupungin isännöimässä iltatilaisuudessa notkeasti eri musiikkityylistä ja instrumentista toiseen soljunut Laitakaupungin orkesteri esitteli säveltämäänsä ja sovittamaansa ennenkuulumatonta rytmimusiikkia. Torstain paikallispainotteinen Loudness-ilta toi esiin Seinäjoen ja sen lähialueen lupauksia. Yhdessä perjantain laajan kattauksen kanssa MARSin monipuolinen showcase-tarjonta antoi ammattilaisille varsin kelvollista kotiin vietävää.

MARS oli kaikin puolin onnistunut tapahtuma, niin kävijöiden kuin järjestäjienkin puolesta. MARS järjestetään neljännen kerran talvella 2013. Festivaalin järjestivät Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö, Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys Selmu ry, Rytmi-Instituutti, Louhimo, Frami Oy sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Mukana tapahtumaa tekemässä olivat myös Seinäjoen seudun elinkeinokeskus sekä AMS Oy Ltd.

www.marsfestivaali.fi

 

« takaisin