Inka Reijonen • Maanantai 27.2.2012 15:28

Mikä merkitys trendeillä ja designilla on liiketoiminnassa? Bisnes, Trendit & Muotoilu -seminaarissa 23.2.2012 kuultiin ajankohtaista asiaa muotoilun hyödyntämisestä liiketoiminnassa. Seminaari oli osa Rovaniemi Design Weekia.

Seminaarissa eväitä menestykseen muotoilun avulla antoivat alan asiantuntijat Finatexin toimitusjohtaja Satu Mehtälä, huippusuositun The Cool Hunter blogin kirjoittaja Tuija Seipell ja Rovion viestintä- ja markkinointijohtaja Ville Heijari.

Satu Mehtälä korosti designin merkitystä kilpailukykyisten tuote- ja palvelukonseptien luomisessa. Esimerkkeinä Mehtälä nosti esiin kiinnostavia hankkeita, joiden avulla vahvistetaan designin merkitystä ja lisätään alan liiketoimintamahdollisuuksia. Ready Steady Go! Finland -hankkeessa kohtautetaan liikunta- ja muotoilualan toimijoita. Tuloksena syntyy uudenlaisia tuote- ja palveluideoita. INNO-pilotissa parannetaan tekstiilialan yritysten kasvu- ja kansainvälistymismahdollisuuksia. Metsähallituksen luontopalvelut puolestaan liikuttavat suomalaisia ja ylläpitävät luontosuhdettamme.

Pohjois-Amerikassa työskentelevä trendibloggari Tuija Seipell esitteli seminaariyleisölle designin merkitystä kansainvälisessä liiketoiminnassa. Seipell osoitti useiden esimerkkien kautta, kuinka designin hyödyntäminen liiketoiminnassa on kilpailutekijä. "Design vaikuttaa kaikkeen. Siihen miltä maailma näyttää, tuntuu ja kuulostaa."

Blogistina ja konsulttina työskentelevä Seipell hahmotteli myös design-ajattelun merkitystä tuote- ja palvelukonseptoinnissa. Seitell kiteytti design-ajattelun ydinteesit: käyttäjälähtöisyys, kokemuksellisuus, monialaisuus ja kyseenalaistaminen.

Ville Heijari valotti puolestaan Angry Birdsin menestysreseptiä. Angry Birds on Heijarin mukaan maailman nopeiten kasvava kuluttajabrändi mobiilikontekstin ansiosta.

Seminaarin päätteeksi julkistettiin 24h-designkisan tuotoksia. Kisaan osallistuvilla tiimeillä oli vuorokausi aikaa ratkaista annettu muotoilutehtävä: miten kehittää kivijalkayritysten liiketoimintaa. Tutustu kisatiimien tuotoksiin osoitteessa www.lapinkansa.fi/24hdesignkisa.

Kuvat: Inka Reijonen
« takaisin