Maanantai 5.3.2012 13:37
kuva

Viime vuosina on noussut voimakkaasti esiin keskustelu taiteen terveyttä ja hyvinvointia edistävistä vaikutuksista. Monet tutkimukset ja projektit ovat käytännössä osoittaneet taiteen myönteiset vaikutukset ja monipuoliset mahdollisuudet. Osaattori-hanke on tarttunut haasteeseen tarjoamalla koulutusta sekä ammattitaiteilijoille että hoiva-alan ammattilaisille.

Viime vuosina on noussut voimakkaasti esiin keskustelu taiteen terveyttä ja hyvinvointia edistävistä vaikutuksista. Monet tutkimukset ja projektit ovat käytännössä osoittaneet taiteen myönteiset vaikutukset ja monipuoliset mahdollisuudet. Uudenlaisen toimintaympäristön  tarjoavat muun muassa sosiaali- ja terveysalan organisaatiot. Työskentely eri alojen rajapinnoilla edellyttää kuitenkin uudenlaista ajattelu- ja toimintatapaa luovan alan toimijoilta, mutta myös hoiva-alan ammattilaisilta.

Osaattori-hanke on tarttunut haasteeseen tarjoamalla koulutusta sekä ammattitaiteilijoille että hoiva-alan ammattilaisille.  Hanke on tarkoitettu taiteilijoille ja luovan alan toimijoille, jotka ovat kiinnostuneita laajentamaan osaamistaan vanhustyön puolelle tai ovat jo työskennelleet sosiaalisektorilla. Tavoitteena Osaattorissa on lisätä taiteilijoiden työtilaisuuksia ja samalla tarjota
vanhusten hoivayhteisöihin kulttuuria ja taidetta.

Osaattorin järjestämissä koulutuksissa taiteilijat ja luovan alan ammattilaiset saavat tietoa, miksi ja miten vanhusten hoivayksikköihin voi viedä taide- ja kulttuuritoimintaa ja miten omaa osaamista voi muokata vanhustyöhön soveltuvaksi toimintamalliksi. Koulutus sisältävät myös opintoja palveluiden tuotteistamisesta ja luovan alan yrittäjyydestä.

Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa Osaattorissa ovat mukana Helsingin, Lahden, Turun ja Jyväskylän kaupungit. Ensimmäiset koulutusjaksot toteutetaan kevään 2012 aikana Helsingissä ja Jyväskylässä.

Jos kiinnostuit koulutuksesta, tutustu hankkeeseen tarkemmin www.osaattori.fi -sivuston kautta. Sieltä saat selville paikkakuntakohtaisesti koulutusten tarkemmat ajankohdat ja hakuohjeet.

Osaattori-hanke esittäytyy myös keskiviikkona 7.3.2012 kello 17 Luovassa kohtaamispaikassa Lasipalatsissa Helsingissä.

« takaisin