Laura Pekkala • Keskiviikko 7.3.2012 13:55

TEKIJÄ - Teattereiden kiertuejärjestelmä - Turnénätverk för Teater -hankkeen toinen esityshaku päättyi 1.2.2012. TEKIJÄ haki esityksiä, jotka vierailevat hankkeen yhteistyöteattereissa ajalla 1.12.2012–31.5.2013.

Esityspankkiin hyväksyttiin yhteensä 99 esitystä 68 ammattiteatterilta tai ryhmältä. Valitut esitykset edustavat laajasti eri esittävien taiteiden genrejä. Osa esityksistä oli mukana jo TEKIJÄ-hankkeen ensimmäisellä hakukierroksella ja osa on kokonaan uusia. Tiedot kiertävistä esityksistä sekä teattereista ja ryhmistä päivitetään hankkeen www-sivuille On tour -osioon.

Maaliskuussa 2012 TEKIJÄ-hankkeessa avataan kolmas esityshaku, jossa etsitään esityksiä Baltic Circle- ja Lain§uojattomat–festivaaleille. Lisätietoja osoitteesta www.tekija.info

Tutkivan teatterityön keskuksen hallinnoima TEKIJÄ-Teattereiden kiertuejärjestelmä - Turnénätverk för Teater -hanke toteutetaan vuosina 2011-2013. TEKIJÄ on niin sanottujen kiinteiden ammattiteattereiden ja vapaiden ryhmien kiertuejärjestelmän ja yhteistoiminnan kehittämishanke 2011-2013.

Hankkeen päätavoite on toimivan valtakunnallisen teatterikiertue- ja yhteistyöverkoston kehittäminen sekä toiminnan ulottaminen yli kielirajojen. Hankkeessa järjestetään esitysten pilottikiertueita, koulutusjaksoja yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa sekä neljä seminaaria, joista yksi toteutetaan Baltic Circle:n (Q-Teatteri ry) toimesta marraskuussa 2011.

TEKIJÄ-hankkeen päärahoittajana toimii Opetus- ja kulttuuriministeriön Luovien alojen yrittäjyyden kansainvälistymisen ja kasvun ESR-kehittämisohjelma. Muita rahoittajia ovat mm. Suomen Teatterit ry, Teatterikeskus ry, Baltic Circle (Q-Teatteri ry) sekä Luova Tampere -kehittämisohjelma.

Kiinteitä ammattiteattereita hankkeessa edustavat Espoon, Kotkan, Lappeenrannan, Kokkolan, Jyväskylän, Turun, Seinäjoen, Kouvolan ja Hämeenlinnan kaupunginteatteri sekä Tampereen Työväen Teatteri.

Lisätietoja:

Enni Grundström (pilottikiertueet ja vierailevat esitykset)
kiertuekoordinaattori
+358 40 1901 222
enni.grundstrom(at)uta.fi

Maria Salomaa
projektipäällikkö
+358 40 1904 154
maria.salomaa(at)uta.fi

« takaisin