Maanantai 2.4.2012 09:20

TAIVEX-vientivalmennusohjelman (2009–2011) loppuraportti liitteineen on julkaistu. Tutustu tuottajien näkemyksiin suomalaisen taiteen kansainvälistymisestä ja viennin edistämisestä.

Loppuraportti tuo kattavasti esiin vientivalmennusohjelmaan osallistuneiden välittäjäportaan ammattilaisten ajatuksia ja mielipiteitä: millaisia vaikutuksia koulutusohjelmaan osallistuminen on tuonut ja miten vaikutukset näkyivät heidän omassa ajattelussaan, asenteissaan ja toiminnassaan. Hankearviointi, jonka pohjalta julkaisu on koostettu, tavoitti jopa 82 % vientivalmennusohjelmaan suorittaneista opiskelijoista.

Taivex-hanke oli tuottajille, managereille, agenteille, galleristeille ja muille välittäjäportaan toimijoille suunnattu vientivalmennusohjelma. 2,5 vuoden aikana Taivex tarjosi koulutusjaksoja, opintomatkoja, seminaareja sekä mentorointia melkein 60 opiskelijalle. Taivexin työ taiteen kansainvälistymisen ja viennin edistämiseksi kuitenkin jatkuu: vuoden 2012 alusta on käynnistynyt TAIVEX² - työvaihto-ohjelma esittävän taiteen tuottajille.

Taivex on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoimaa ja Luova Suomen koordinoimaa Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelmaa.

Lisätietoa Taivexista.

Lue Taivex-loppujulkaisu.

« takaisin