Maanantai 2.4.2012 13:40

Helsingissä 22.–23.10.2012 järjestettävä kansainvälinen ENCATC-asiantuntijatapaaminen Arts – Health – Entrepreneurship pohtii, miten taidelähtöisten menetelmien hyödyntäminen voisi vakiintua pysyväksi toimintamalliksi terveysalalle. Asiantuntijatapaamisen abstraktihaku on nyt auki.

Useat projektit sekä tutkimukset ja selvitykset ovat osoittaneet, että taiteella on positiivisia vaikutuksia terveyteen. Haasteena on, kuinka luoda onnistuneista piloteista ja kannustavista tutkimustuloksista pysyviä käytäntöjä, tuotteita ja työllisyyttä. Arts – Health – Entrepreneurship asiantuntijatapaamisessa etsitään vastauksia tähän haasteeseen: Millaista osaamista terveydenhoitoalalla tarvitaan? Millaisia mahdollisuuksia terveydenhoitoala tarjoaa taide- ja kulttuurialojen toimijoille? Entä kuinka ratkaista rahoituksen haasteet?

Soveltavan taiteen kenttä on monitieteinen ja monialainen. Konferenssiin toivotaan abstrakteja soveltavan taiteen ammattilaisten osaamisen ja koulutuksen vahvistamisesta sekä uusista yrittäjyyden malleista eri tutkimusalojen edustajilta.  Abstraktien viimeinen jättöpäivä on 31.5.2012.

Lisätietoa.

« takaisin