Heidi Välkkilä • Tiistai 3.4.2012 15:35

Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys Selmu ry liputtaa tänä vuonna 20-vuotisen uransa kunniaksi. Pääasiassa Provinssirockin ja Rytmikorjaamo-klubin pyörittämisestä tunnettu yhdistys juhlii mm. järjestämällä syksyllä nostalgisia klubi-iltoja sekä koostamalla juhlanäyttelyn.

Kaksi vuosikymmentä elävän musiikin tarjonnan ylläpitämisen, kasvattamisen ja avustamisen hyväksi toiminut Selmu ry on koostamassa toiminnastaan juhlanäyttelyä kulttuurikeskus Rytmikorjaamon aulaan, jossa nähtävillä ovat niin yhdistyksen toiminnan kohokohdat kuin pitkä historia. Näyttelyn oheen toteutetaan myös valokuvakollaasi, joka tuo esiin etenkin lukuisten vapaaehtoisten työntekijöiden merkityksen vuosien varrella sekä yhdistyksen toiminnan kehittymisen ja kasvamisen. Juhlavuotta tullaan juhlistamaan myös erilaisten klubien muodossa. Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto myönsi viime vuonna Selmu ry:lle 15 000 euroa "Jalanjälki elävän musiikin kulttuurissa - Selmu ry 20 vuotta" - juhlavuoden järjestelyiden toteutukseen.

Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys tunnetaan nykyään pääosin Provinssirockista ja Rytmikorjaamosta. Yhdistys on järjestänyt vuosien varrella valtavan määrän keikkoja, perustanut studio- ja levy-yhtiötoimintaa sekä toiminut yhteistyökumppanina erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Provinssirockin lisäksi Selmu ry:n Profest Oy järjestää Jurassic Rockia Mikkelissä.

www.selmu.fi
www.provinssirock.fi
www.rytmikorjaamo.fi

« takaisin