Tiedote Keski-Suomen liitto • Keskiviikko 18.4.2012 11:30

Keski-Suomessa käynnistyy 18. huhtikuuta Työn iloa! -kampanja, jolla Keski-Suomen liitto haastaa työyhteisöt lisäämään työhyvinvointia taiteen, kulttuurin ja muiden luovien menetelmien avulla. Omaperäisimmät työhyvinvointia edistävät toimenpiteet palkitaan Keski-Suomen päivän gaalassa vuonna 2013.

Kampanjalla lähestytään erityisesti työyhteisöjen johtajia ja henkilöstöasioista vastaavia henkilöitä, sillä johtamisella on tärkeä rooli työhyvinvoinnin, työelämän laadun ja työn tuloksellisuuden samanaikaisessa kehittämisessä. Taide ja kulttuuri eivät tarjoa ainoastaan virkistystä ja viihdettä, vaan ne sopivat työilmapiirin, työssä jaksamisen ja työprosessien kehittämiseen. Taidelähtöisistä menetelmistä on apua esimerkiksi organisaatiomuutoksessa, tiimien kehittämisessä ja tuotekehityksessä. Menetelmät ovat näin hyvän johtamisen työkaluja.

”Olen kuullut, että esimerkiksi keramiikkatöiden tekemisellä on edistetty organisaatiomuutokseen sopeutumista - niin uskomattomalta kuin se kenties kuulostaakin!", kertoo kampanjan puuhanainen, projektipäällikkö Raija Partanen Keski-Suomen liitosta.

Kampanjalla halutaan tuoda näkyvyyttä keskisuomaiselle luoville osaajille ja tarjota heille uusia työmahdollisuuksia. Kampanjan idea syntyi Keski-Suomen liiton luotsaamassa maakunnallisessa luovan talouden kehittäjäryhmässä. Kampanja tukee myös Toimivat työmarkkinat -ohjelman ja Keski-Suomen hyvinvointistrategian tavoitteita.

”Työyhteisöillä ei välttämättä ole varaa tai halua hankkia ulkopuolista luovaa asiantuntijuutta. Se ei ollenkaan haittaa, haluamme kuulla myös ne tarinat, joissa henkilöstö itse järjestää luovia työpajoja ja muuta yhdessä tekemistä. Työyhteisön panos kampanjaan voi olla myös vaikka ottaa käyttöön kulttuuriseteli”, kannustaa Partanen.

Keski-Suomen liiton henkilöstö järjestää omin voimin valokuvausklinikan ja taidekävelyn, jossa tutustutaan työpaikalle vuoden 2012 alussa hankittuihin taideteoksiin. Lisäksi Keski-Suomen liitto osallistuu Työn iloa -kampanjaan tarjoamalla henkilökunnalle yhteisen hyvinvointiklinikan Jyväskylän yliopiston musiikkitieteen laitoksella. 

Kampanjan järjestää Keski-Suomen liitto. Yhteistyössä ovat Keski-Suomen taidetoimikunta, sanomalehti Keskisuomalainen, YLE Keski-Suomi ja Parempi johtaa hyvin.

Työyhteisöt voivat ilmoittautua Työn iloa! -kampanjaan osoitteessa
www.keskisuomi.fi/tyoniloa. Sivulla on lista keskisuomalaisista luovan alan palveluntarjoajista ja esimerkkejä, miten taide, kulttuuri ja luovat menetelmät lisäävät työhyvinvointia. Esimerkkejä myös osoitteessa www.facebook.com/TyonIloa.

Lisätiedot:
Raija Partanen,
projektipäällikkö
Keski-Suomen liitto
040 595 0139
raija.partanen(at)keskisuomi.fi

« takaisin