Keskiviikko 18.4.2012 13:17

Koheesiopolitiikan nykyiset rahoitusohjelmat päättyvät vuonna 2013. Euroopan komissio punnitsee parhaillaan vaihtoehtoja vuoden 2014 jälkeiselle koheesiopolitiikalle. Nyt voit vaikuttaa siihen, miten kulttuuri ja luovat alat on huomioitu tulevalla rahoituskaudella!

Euroopan komissio on julkaissut lokakuussa 2011 annettujen koheesiopolitiikkaa koskevien ehdotusten jälkeen yhteisen strategiakehyksen (CSF). Strategiakehyksen tavoitteena on määritellä seuraavan rahoitussuunnittelukauden (2014-2020) strategista suuntaa ja auttaa jäsenvaltioita jäsenvaltioita valmistautumaan seuraavaa ohjelmakautta varten.

Strategiakehys ottaa kantaa myös luoviin aloihin ja kulttuuriperintöön muutamien ydintoimintojen osalta. Konsulttiyritys Inforelaisin mukaan dokumentissa ei kuitenkaan ole tavoitettu kaikkia kulttuurisen ja luovan osaamisen mahdollisuuksia osana järkevää, kestävää ja kokonaisvaltaista aluekehitystä.

Euroopan komissio pyytää palautetta ja kommentteja yhteiseen strategiakehykseen liittyen. Tämä on loistava tilaisuus myös kulttuurisille päätöksentekijöille ja aluekehittäjille sekä luovien alojen organisaatioille vaikuttaa EU:n koheesiopolitiikkaan.

Lisätietoa Euroopan komission verkkosivuilta.

« takaisin