Hyvä juttu!

Osiossa esittelemme ajankohtaisia, mielestämme hyviä juttuja luovilta aloilta. Hyvä juttu! voi olla kehittämisväline, yritys tai osaaja tai erityisen luova alue tai kaupunki. Tiedätkö kiinnostavan jutun? Kerro siitä meille!

Aiemmin julkaistuihin Hyviin juttuihin voit tutustua täällä.

« takaisin Lisää hyvä juttu »

Oluttehtaasta Porin elämystehtaaksi

kuva

JOHDE – tapahtumatuotannon johtajaosaamisen kehittäminen -hankkeessa (2009–2013) luodaan koulutuksen ja eri toimenpiteiden avulla edellytyksiä uudenlaiselle, monialaiselle liiketoiminnalle. Hankkeen toimesta on valmisteltu esitys Porin Oluttehtaan toimintakonseptiksi alueen elinvoimaisuuden, viihtyvyyden ja kilpailukyvyn edistämiseksi.

Konseptointityötä vetäneen Outi Raatikaisen (Pink Eminence Oy) mukaan Oluttehtaan konseptoinnissa lähdettiin liikkeelle Porin kaupungin kehittämisen virallisia tavoitteita tukevasta elämystehdas-ajattelusta. Oluttehtaasta visioitiin Porin vetonaulaa, jossa elämykset, kulttuurisisällöt, asuminen ja elinkeinotoiminta limittyvät toisiinsa uudella ja kiinnostavalla tavalla.

”Konseptoinnissa haluttiin yhdistää toimintoja eri elämänalueilta. Ajatuksena oli, että eri toimintojen risteäminen saa aikaa positiivisia törmäyksiä ja innostunutta kuhinaa.”

Esitys Porin Oluttehtaan toimintakonseptiksi syntyi monialaisen ja poikkisektorisen työryhmätyöskentelyn tuloksena; Tapaamisiin otti osaa elinkeinoelämän edustajia, yrittäjiä, kulttuurivaikuttajia ja paikallisia päätöksentekijöitä.

Esityksen laadinnassa vahvasti mukana ollut Mervi Luonila (Turun yliopiston kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö) kertoo, että esitys on jo saanut aikaan ”luovaa pöhinää”.

”Esityksen tavoitteena on ollut ottaa osaa aluetta koskevaan julkiseen keskusteluun ja se onkin nostettu vahvasti esiin eri medioissa Porissa ja Porin seudulla. Paljon porilaisten keskuudessa keskustelua herättäneen esityksen pohjalta on valmisteltu ehdotus jatkotoimenpiteiksi, niin että aluetta koskevassa päätöksenteossa huomioitaisiin kokonaisvaltaisesti alueeseen liitettävät taloudelliset ja toiminnalliset mahdollisuudet.”

JOHDE – tapahtumatuotannon johtajaosaamisen kehittäminen -hanke tarjoaa valmennusta ja mentorointia tapahtumatuotannon ja johtajuuden näkökulmasta.

Lisätietoa:
www.siba.fi/johde
www.facebook.com/JOHDEhanke