Heli Talvitie, Kulttuuriteemaryhmä • Tiistai 5.6.2012 07:57

Euroopan Unionin rakenne- ja maaseuturahastojen toiminnalla on ohjelmakaudella 2007-2013 suuri merkitys suomalaiselle kulttuuritoiminnalle: niiden varattu julkinen ja yksityinen rahoitus oli vuoden 2010 lopussa yli 180 miljoonaa euroa. Hankkeita on toteutettu vuosina 2007-2010 yli 800 kappaletta.

Euroopan aluekehitys- ja sosiaalirahaston sekä maaseutuohjelman merkitystä kulttuurin kehittämiselle on selvitetty erillisellä selvityksellä. Selvitystyö on toteutettu opetus- ja kulttuuriministeriön ja Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän Kulttuuriteemaryhmän yhteistyönä.

Selvityksen tarkoitus on palvella valtakunnallisia, alueellisia ja paikallisia kulttuurialan sekä hanketoiminnan kehittäjiä tuottamalla tietoa eri tasoille uudenlaisista hankkeissa käynnistetyistä kehittämistoimenpiteistä ja niiden tuloksista. Tietoa voidaan hyödyntää mm. kulttuuripolitiikan valmistelussa ja toteuttamisessa. Uuden ohjelmakauden 2014–2020 valmistelu on käynnissä, joten selvityksen tiedot ovat käytettävissä myös tätä varten.

Lataa julkaisu osoitteessa opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla. Julkaisu on saatavissa vain sähköisenä.

« takaisin