Keskiviikko 20.6.2012 15:20

Ajankohtaisia aiheita Luovien alojen verkostossa.

• RIKASTAMO KÄYNNISTYY! Luvassa on tehokasta ja tavoitteellista valmennusta. Luovien alojen verkosto käynnistää RIKASTAMO-pilotin jonka tavoitteena on luovien alojen ja muiden toimialojen osaamisen yhdistäminen. RIKASTAMON tavoite on joko olemassa olevien tai uusien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen monialaisessa yritysverkostossa. RIKASTAMO on nopeatempoista valmennusta yrityksille ja se tarjoaa tehokasta tukea ideoiden jatkojalostamiseen. RIKASTAMO lähtee liikkeelle noin kymmenellä paikkakunnalla elokuusta alkaen.
Tiedotamme ryhmien etenemisestä verkkosivuillamme.

MISTÄ ON KYSE
Yhteen RIKASTAMO -ryhmään valitaan 5-10 yritystä.
Ryhmän valmennus kestää 2-3 kuukautta ja se sisältää yrityksille viisi yhteistä sparrauspäivää.
Valmentajina toimivat Diges ry, Yrittäjyyden valmennuskeskus Intotalo ja Reddo Partners Oy.
Valmennusohjelma on sisällöltään kunnianhimoinen ja tavoitteissa rima on korkealla.


Luovien alojen verkoston web-sivut löytyvät tästä eteenpäin osoitteesta: www.luovasuomi.fi/verkosto/luovienalojenverkosto (luovatalueet.fi-sivusto ei ole enää käytössä)

• Luovien alojen verkostotapaaminen järjestetään 30.8.2012 Helsingissä. Verkostotapaamiseen kokoonnutaan klo 10 alkaen Tieteiden talossa, Kirkkokatu 6. Tapaamisessa mm. Sparraajan käsikirjan käyttöönotto. Käsikirja antaa askelmerkkejä luovien alojen liiketoiminnan kehittämiseen. Kirjassa esitellään käytännön esimerkkien kautta luovan talouden yrittäjien sparraamisen erityispiirteitä. Sparraajan käsikirja on osa Luova Suomi-julkaisusarjaa ja sen ovat tuottaneet yhteistyössä Diges ry, Luova Suomi, Luovien alojen verkosto ja Yksityisyrittäjäin säätiö.

• Luova tila
Luova tila -yhteistyöfoorumin tapaaminen järjestetään 22.8. Porvoossa. Luova tila -yhteistyökonsepti tarjoaa yhteistyöfoorumin nykyisten ja tulevien luovien alojen keskusten välille. Merkkaa päivä jo valmiiksi kalenteriisi.

• RYSÄ 2012 16.-17.10.2012 Mikkelissä
RYSÄ
goes Luova Suomi  -  Luvassa luovan talouden puheenvuoroja, yritysesimerkkejä ja elämyksiä. Kuule kuumimmat puhujat ja kokeneimmat konkarit kotimaasta ja kauempaa. Näe missä mennään ja mihin ollaan menossa. Tapaa uusia kasvoja ja vahvista verkostojasi. Varmista, että olet mukana vaikuttamassa!
Monialaiset, toimialojen rajoja ylittävät luovan talouden esimerkit mm. tapahtumatuotannon ja matkailun, ruoka- ja elämystalouden, hyvinvointi ja liikuntapalveluiden sekä alueellisen, kansallisen ja kansainvälisen verkostoyhteistyön ja vaikuttamisen teemoista!
Tapahtuman ilmoittautumiset ja ohjelman löydät tästä.

2012 RYSÄn järjestävät yhteistyössä TEM, OKM sekä Luova Suomi ja Luovien alojen verkosto. Järjestelyissä mukana ovat myös Mikkelin seutu, Etelä-Savon maakuntaliitto ja Mikkelin ammattikorkeakoulu

 

Tietoa hyödynnettäväksi

• Luovien alojen politiikkakäsikirja
Politiikkakäsikirjan rakennerahastojen hyödyntämisestä luovien alojen kehittämisessä osoitteesta: www.creativeindustries.ee/files/CCI_Policy_Handbook_2012.pdf

•Suomalaiselle kulttuuritoiminnalle 180 miljoonaa euroa EU- ohjelmien kautta
Euroopan Unionin rakenne- ja maaseuturahastojen toiminnalla on ohjelmakaudella 2007-2013 suuri merkitys suomalaiselle kulttuuritoiminnalle, sillä niiden varattu julkinen ja yksityinen rahoitus oli vuoden 2010 lopussa yli 180 miljoonaa euroa. Hankkeita on toteutettu vuosina 2007-2010 yli 800 kappaletta. 
Selvityksen tarkoitus on palvella valtakunnallisia, alueellisia ja paikallisia kulttuurialan sekä hanketoiminnan kehittäjiä tuottamalla tietoa eri tasoille uudenlaisista hankkeissa käynnistetyistä kehittämistoimenpiteistä ja niiden tuloksista. Tietoa voidaan hyödyntää mm. kulttuuripolitiikan valmistelussa ja toteuttamisessa. Uuden ohjelmakauden 2014–2020 valmistelu on käynnissä, joten selvityksen tiedot ovat käytettävissä myös tätä varten.
Selvitystyö on toteutettu opetus- ja kulttuuriministeriön ja Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän Kulttuuriteemaryhmän yhteistyönä.
Lataa julkaisu osoitteessa: www.minedu.fi/OPM/Julkaisut/2012/Kulttuurihankkeet_EU-ohjelmissa.html?lang=fi

•ECIA – The European Creative Industries Alliance
ECIA on EU:n kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta tuettu politiikka-aloite, jonka tarkoituksena on luoda suuntaviivoja luovien toimialojen tukemiselle Euroopassa. Hankkeen puitteissa käynnistyy yhdeksän poliittista yhteistyötä ja konkreettisia toimenpiteitä yhdistävää alaprojektia. Projektien myötä tuetaan luovien alojen yrittäjyyttä ja asiantuntijuutta, edistetään monialaista yhteistyötä sekä kehitetään alan rahoitus- ja liiketoimintamahdollisuuksia.
Luova Tampere oli mukana jo ohjelman valmistelussa ja nyt ohjelman käynnistyttyä 1.1.2012 Tampere osallistuu ECIAP eli Policy Platformin toteuttamiseen yhdessä Amsterdamin, Barcelonan, Milanon, Nantesin ja Berliinin kaupunkien kanssa. Policy Platform toimii koko ECIA toiminnan koordinoijana vastaa mm. vaikuttamisesta Innovaatiounioni ja Eurooppa 2020 -strategiaan, politiikkasuositusten tekemisestä eri hallintotasoille sekä suosituksista EU:n tulevien rakennerahastojen ja ohjelmien käyttöön.
Lue lisää: www.howtogrow.eu/ecia/

 

Kuulumisia verkostosta

•Juankosken kaupunki on avannut ideakilpailun – voittajalle 2000 euroa
Juankosken kaupunki on julkaissut kaikille avoimen Keksi kuituhamppu! -ideakilpailun. Kilpailun tarkoituksena on ideoida ja arvioida uusia hamppukuitua hyödyntäviä tuotemahdollisuuksia. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Luovien alojen verkoston kanssa. Lue lisää.

Designboksilla eteläpohjalaista muotoilua esiin mökistä mattoon
Eteläpohjalainen design rantautui boksissa Helsinkiin Senaatintorin maakuntajuhlille 7.-9.6.2012 ja nosti esiin seudun muotoilualan yrityksiä ja uusia, lupaavia suunnittelijoita innovatiivisella tavalla sekä innosti kävijöitä muotoilun pariin. Lue lisää Designboksi -konseptista ja hankkeen alkuvaiheista. 

•Toivolan Vanha Piha Jyväskylässä kokoaa yhteen museotoiminnan, kulttuurin, tapahtumat ja yrittäjyyden
1800-luvun lopun käsityöläispiha Jyväskylän keskustassa herätetään uuteen loistoon tunnelmallisen kahvilan, käsityöläispuodin ja yrittäjien toimesta. Toivolan Vanhan Pihan avajaisia vietetään syksyllä 2012. Tontille siirretyt Keski-Suomen museon käsityöläiskodit jatkavat käsityöläisperinnettä ja ne avataan ympärivuotiseen museokäyttöön. Toivolan Vanhan Pihan yrittäjäyhteisöön on mahdollista päästä mukaan vuokraamalla työhuoneen. Lue lisää elävästä kaupunkihistoriasta: www.toivolanvanhapiha.fi/

                                    Luovien alojen verkosto välittää tietoa hyvistä käytännöistä

                                                       Luova talous tehdään yhdessä näkyväksi!

« takaisin