Kai Hämäläinen projektipäällikkö, Periskooppi • Maanantai 25.6.2012 13:46

Periskooppi -hankkeen tuloksia luotaavassa julkaisussa luodaan katsaus uudenlaiseen luovien sektoreiden ja matkailualan osaamisverkostoon.

Matkailupalveluita muotoilemassa - verkostomainen palvelutuotanto elämystuotteiden murroksessa -teoksessa (2012) kuvaillaan verkostomaisen palvelutuotannon lähtökohtia, haasteita sekä käytännön toimenpiteitä. Hankkeen seminaarien ja työpajojen kautta on luotu menetelmiä ja yhteistoiminnan muotoja, joilla voidaan vastata kehittyvän matkailualan haasteisiin.

Teos esittelee myös käytännönläheisiä työkaluja tuotekehitystoimintaan asiakasymmärrystä, tarinankerronnallisia menetelmiä ja palvelumuotoilun mahdollisuuksia korostaen. Julkaisun toivotaan inspiroivan pienyrittäjiä kokeilkemaan uusia verkostomaisen palvelutuotannon menetelmiä tuotekehityksen tukena.

Verkkoversion julkaisusta voi lukea osoitteessa www.bit.ly/periskooppi. Julkaisun painettu versio ilmestyy syksyllä 2012.

Periskooppi - Luovien alojen ja matkailun verkosto on Humanistisen ammattikorkeakoulun tutkimus, kehitys- ja innovaatioyksikkö Voiman ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteishanke, joka kehittää verkostomaista palvelutuotantoa luovien alojen ja matkailualan välille Etelä-Karjalaan. Koulutus- ja työpajatoiminta ovat keskeisin osa käytännön toteutusta. Hanketta rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto.

« takaisin