Tiistai 21.8.2012 17:00

CREA.RE eli Creative Regions -hanke on teettänyt työkalun luovan talouden kehittämistyön arvioimiseksi. Työkalun avulla voidaan mitata ja arvioida luovien ja kulttuurialojen kehittämistoimien tehokkuutta ja taloudellisia vaikutuksia.

Alueellisten viranomaisten käyttöön tarkoitettu arviointityökalu auttaa kokoamaan tietoa kulttuuriin ja luoviin aloihin tehtyjen investointien kannattavuudesta, niiden merkityksestä innovaatiotoiminnalle sekä mahdollisista kasvunäkymistä tietyllä alueella. Arviointityökalu sisältää 23 indikaattoria, jotka on jaettu seuraaviin kategorioihin: 1) infrastruktuuri ja verkostoituminen, 2) ihmiset, osaaminen ja yrittäjyys, 3) hautomotoiminta ja 4) hallintotoimien arviointi.

Arviointityökalua voidaan hyödyntää myös strategiaohjelmien laadinnassa - mahdollisesti myös tulevan rakennerahasto-kauden ohjelmien laadinnassa. Työkalun on laatinut KEA European Affairs. Keski-Suomen liitto on työkalun teettäneen CREA.RE-hankkeen ainoa suomalainen partneri.

Lisätietoa Keski-Suomen liiton sivuilta.

Lataa arviointityökalu "Measuring economic impact of CCIs policies - How to justify investment in cultural and creative assets" (pdf). 

Lähde: Keski-Suomen liitto

 

« takaisin