Maanantai 3.9.2012 16:05

Oletko muotoilun ammattilainen tai edistäjä? Onko muotoilulla yrityksessäsi merkittävä rooli? Onko sinulla ideoita, kuinka muotoilu voi kasvattaa tai luoda uutta liiketoimintaa? Tule edistämään muotoilun asiaa Euroopassa ja osallistu Euroopan muotoiluinnovaatioaloitteeseen!

Euroopan muotoiluinnovaatioaloitteessa (European Design Innovation Initiative EDII) etsitään keinoja hyödyntää paremmin muotoilua innovaatioprosesseissa ja -järjestelmissä niin yrityksissä kuin julkisella sektorilla. Tavoitteena on myös kehittää eurooppalaista muotoiluosaamista ja vahvistaa eurooppalaisen muotoilun asemaa maailmalla. EDII on Euroopan komission vuonna 2011 käynnistämä hanke.

Euroopan muotoiluinnovaatioaloitteesta järjestetään European Design Innovation Initiative -huippuseminaari Helsingissä 17.-18.9. Seminaarissa eurooppalaisen muotoilun asiantuntijaryhmä luovuttaa Design for Growth and Prosperity -raportin Euroopan komission varapuheenjohtaja Antonio Tajanille. Raportti tarjoaa 21 konkreettista toimenpidesuositusta muotoilun hyödyntämiseksi innovaatiotoiminnan ja kasvun ajurina koko Euroopassa.

Huippuseminaari järjestetään Helsingin kaupungintalolla ja tilaisuuden isännöi Helsingin kaupunki. Aalto-yliopisto toimii hankkeen Euroopan komission asettamana sihteeristönä ja kutsuu Euroopan muotoiluinnovaatioaloitteen toteutukseen alan asiantuntijoita muotoilun ja muotoilun edistämisen, muotoilun koulutuksen ja tutkimuksen sekä talouden, liike-elämän, yrittäjyyden ja politiikan saralta. Tapahtumaan mahtuu 200 ensin ilmoittautunutta.

Lisätietoa seminaarista.

« takaisin