Tiistai 18.9.2012 10:02

Luovien alojen verkoston rinnalle perustettiin elokuussa 2012 luovien keskusten oma verkosto, Luovat tilat. Verkoston tavoitteena on jakaa tietoa Suomen luovista keskuksista suuren yleisön tietouteen ja näin edistää luovien toimialojen ammattimaista viestintää ja näkyvyyttä valtakunnallisesti.

Hyvä esimerkki verkoston toiminnasta on uunituore Suomen luovia keskuksia esittelevä Kartalla -julkaisu, johon on koottu kiinnostavia artikkeleja ja esittelyä luovan alan keskuksista Suomessa. Julkaisun verkkoversio ilmestyy syksyllä 2012 ja sen on tuottanut Turun Seudun Kehittämiskeskuksen hallinnoima Luova tila -hanke.

Verkoston tavoitteena on myös tarjota vertaistukea keskuksille itselleen ja kehittää keskusten välistä yhteistyötä eri tavoin. Tällaista yhteistyötä voi olla esimerkiksi yhteisten toimintamallien jakaminen ja kehittäminen, ideoiden kierrättäminen, yhteistempaukset, produktioiden kierrättäminen ja keskuksissa tapahtuvan yritystoiminnan tukeminen eri tavoin.

Verkosto on vapaamuotoinen organisaatio, ja vetovastuussa on vuorotellen jokin jäsenkeskuksista. Ensimmäisenä vetovuorossa on Turun Logomo. Verkoston toimintaa ja kuulumisia voi seurata www.luovasuomi.fi/verkosto/luovienalojenverkosto/luovatila, jonne on koottu kattava tietopankki Suomen luovista keskuksista.

Verkosto tapaa seuraavan kerran 29.11.2012 Hämeenlinnassa, Wetterhoffin talossa. Uudet jäsenkeskukset sekä suunnitteluasteella olevat luovat keskukset otetaan innolla mukaan.

Lisätietoa:

Logomo/ Anna Kivinen, puh. 050 559 0774 tai anna.kivinen(at)turku.fi
Luovien alojen verkosto/ Noora Vaaraniemi, puh. 0400 418 229, noora.vaaraniemi(at)luovatampere.fi 

 

Verkostossa mukana:

      

sekä Kouvolan ja Heinolan suunnitteilla olevat keskukset.


« takaisin