Perjantai 21.9.2012 11:23

Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkaissut haettavaksi valtionavustuksia taiteen ja kulttuurin kunta- ja aluehallinnon kehittämishankkeisiin. Avustusta myönnetään hankkeille, jotka edistävät uusia tapoja järjestää ja tuottaa taide- ja kulttuuripalveluja.

Avustusten tavoitteena on parantaa taide- ja kulttuuripalveluiden saavutettavuutta ja laatua sekä kulttuurin asemaa ja vaikuttavuutta paikallisessa ja alueellisessa kehityksessä. Valtionavustusta voivat hakea taide- ja kulttuurilaitokset, kunnat/kuntayhtymät, kansalaisjärjestöt, yksityistoimijat sekä muut kuntien ja alueiden kulttuuritoimintaa kehittävät toimijat.

Haku kohdistuu seuraaviin teemoihin:

  • Taide- ja kulttuurialan valtionosuutta saavien laitosten (museot, teatterit ja orkesterit) palveluiden alueellisen saatavuuden ja saavutettavuuden parantamiseen. Tavoitteena jatkuvuus ja toiminnan kestävyys.
  • Yhteisöjen ja organisaatioiden, kuten kuntien ja kansalaisjärjestöjen laajat toimet, joilla parannetaan alueellisesti taide- ja kulttuuripalveluiden saatavuutta ja asukkaiden mahdollisuuksia osallistua taide- ja kulttuurielämään. Tavoitteena laajat kehittämishankkeet.
  • Sähköisten kulttuuripalveluiden kehittämiseen palveluiden saatavuuden ja saavutettavuuden parantamiseksi toteutettavat pilottikokeilut.

Lisäksi voidaan rahoittaa erilaisia valtakunnallisia tai muita laajoja kuntien kulttuuritoiminnan kehittämiseen liittyviä selvitys- ja kehittämishankkeita.

Haku päättyy 22.10.2012.

Lisätietoa OKM:n verkkosivuilta

Kuva: “Art Piece 3” by AForestFrolic, Creative Commons Attribution Generic license.

« takaisin