Perjantai 21.9.2012 15:02

KEA:n julkaisema selvitys ”The use of Structural Funds for Cultural Projects” osoittaa rakennerahastojen merkityksen alueelliselle kehitykselle, työpaikoille, koheesiolle ja kasvulle. Selvityksen on tilannut Euroopan parlamentti.

Selvitys havainnollistaa esimerkkien kautta monipuoliseen kulttuuri- ja taidetoimintaan ja -palveluihin sijoittamisen merkitystä. Muun muassa Berliini ja Nantes mainitaan selvityksessä kaupunkeina, joissa rakennerahastojen avulla on kehitetty alueen imagoa ja houkuttelevuutta. Suomi ja Viro mainitaan puolestaan esimerkkeinä maista, joissa on rakennerahastojen avulla edistetty innovaatioille suotuisan ympäristön muodostumista – sekä luovilla että perinteisimmillä aloilla. Selvityksen mukaan taidetta ja kulttuuria tulisikin hyödyntää laaja-alaisesti innovaatiotoiminnan välineenä.

Selvitys korostaa myös Euroopan laajuisen yhteistyön merkitystä: kaupungit ja alueet voivat oppia yhteistyössä toisiltaan ja taata rikkaan ja monialaisen eurooppalaisen kulttuurimaiseman. Selvityksessä muistutetaan myös, että kulttuuriin ja taiteeseen panostaminen tulisi tulevaisuudessa sitoa osaksi EU:n kehitykseen ja kasvuun liittyvää strategiatyötä.

Lisätietoa KEA:n lehdistötiedotteesta.

Lataa selvitys (pdf).

 


 

« takaisin