Tiedote viestintätoimisto Ingressi 15.10.2012 • Tiistai 6.11.2012 11:25

Elokuva- ja televisiotuotantoalan vientijärjestö Favex on yhdessä Music Finlandin ja Design Forum Finlandin kanssa käynnistänyt uudenlaisen vienninedistämishankkeen. New Cut! -hanke yhdistää suomalaiset elokuvan, muodin, muotoilun, musiikin ja ruokakulttuurin tekijät ja nostaa suomalaista kulttuuriosaamista ja luovaa teollisuutta esiin New Yorkissa vuonna 2013.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja televisiotuotannon, musiikkituotannon sekä muotoilun vientijärjestöt toteuttavat mittavan yhteisen vientihankkeen. New Cut! näkyy ja kuuluu New Yorkissa läpi ensi vuoden useiden huomiota herättävien tapahtumien sarjana.

Hankkeen vetäjän, Atte Laurilan, mukaan New Cut! -hankkeessa on poikkeuksellista paitsi taustaorganisaatioiden uudenlainen yhteistyö myös alhaalta ylöspäin suuntaava toteutustapa.

"New Cut! huomioi ja hyödyntää eri alojen toimijoiden ideoita, tarpeita ja kontaktiverkostoja. Yhdistämällä lahjakkuudet, hyvät verkostot ja toimijoiden palavan halun uudistaa kulttuurivientiä, rakennamme uusia kansainvälisiä mahdollisuuksia koko kulttuurialalle ja luovalle teollisuudelle", kertoo Laurila.

New Cut! -ideointiryhmässä vaikuttavat Dome Karukoski, Paola Suhonen, Teemu Suviala, Minttu Vesala, Ville Tikka, Timo Kaukolampi, Jon Sundell ja noin kolmekymmentä muuta tekijää, joita yhdistävät vahva ammattitaito sekä kokemus Yhdysvalloista.

Lähde: tiedote 15.10.2012, viestintätoimisto Ingressi.
Lue koko tiedote.

www.newcut.fi.

 

« takaisin