Tiedote Aalto-yliopisto 5.11.2012 • Tiistai 13.11.2012 13:12

Aalto-yliopisto jatkaa designpääkaupunkiyhteistyötä vuoden 2014 maailman designpääkaupungin Kapkaupungin kanssa. Yhteistyön teema on `Design for Urban Transformation´, ja sillä haetaan innovatiivisia ratkaisuja kaupunkiympäristöjen kehityksen haasteisiin muotoilun avulla.

Aalto-yliopiston yhteistyökumppanina Etelä-Afrikassa on Cape Peninsula University of Technology CPUT. Yliopistojen välisen yhteistyön tavoitteena on luoda elinympäristöjä parantavia ratkaisuja kestävän kehityksen hengessä. Käytännön kehityshankkeita tehdään tiiviissä yhteistyössä yritysten ja julkisen sektorin toimijoiden kanssa.

”Kiihtyvä teknologinen, sosiaalinen ja ympäristöllinen kehitys edellyttää myös Aalto-yliopistolta yhä merkittävämpää roolia yhteiskunnassa. Yhdistämällä tieteen, taiteen, talouden ja tekniikan osaamisen toisiinsa, Aalto-yliopisto tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja, jotka vastaavat kestävän kehityksen ja tulvaisuuden haasteisiin. Haluamme viedä hyviä käytäntöjämme eteenpäin myös kansainvälisesti”, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Helena Hyvönen sanoo.

Aalto-yliopisto on ollut yksi Helsingin designpääkaupunkivuoden suurimmista sisällöntuottajista. Aalto-yliopiston designpääkaupunkivuoden 2012 -ohjelmiston, Living+, lähtökohtana on ollut luoda parempia elinympäristöjä kestävän kehityksen hengessä.

Lisätietoa tiedotteesta.

 

« takaisin