Perjantai 22.3.2013 12:03

Yritykset parantavat kilpailukykyään investoimalla nykyistä enemmän muotoiluun. Muotoilu lisää tuotteiden ja palvelujen haluttavuutta ja käytettävyyttä kuluttajien silmissä. Julkinen sektori parantaa muotoilun avulla julkisten palvelujen asiakaslähtöisyyttä.

Yritykset ja julkinen sektori tarvitsevat nykyistä parempaa muotoiluosaamista tavoitteiden toteutumiseksi. Näin todetaan 22. maaliskuuta julkaistussa Muotoile Suomi -kansallisessa muotoiluohjelmassa, jossa esitetään 29 toimenpidettä muotoiluosaamisen vahvistamiseksi ja paremmaksi hyödyntämiseksi.

Uuden muotoiluohjelman visio on, että vuonna 2020 muotoilu on mahdollistanut hyvinvoinnin kasvun epävarmassa maailmassa. Muotoilusta on tullut osa elinkeinoelämän ja julkisen sektorin ydinosaamista.

Suomella on hyvät lähtökohdat muotoilun hyödyntämiseen. Muotoilun edistäminen on nykyisin heikosti koordinoitua, minkä vuoksi resurssit ovat vajaakäytössä. Ohjelma esittää uutta Finnish Design Center -toimintamallia, joka kokoaisi yhteen nykyisellään hajallaan olevia resursseja.

Lue TEM:n tiedote ja koko ohjelma.

« takaisin