Maanantai 15.4.2013 14:47

Julkaisu kuvaa Kirkastamo-toimintamallia ja sen vakinaistamisen prosessia pilottitoiminnasta kohti verkostoneuvoja-mallia. Selvitys on tarkoitettu työkirjaksi luovien alojen toimijoille, jotka etsivät polkuaan kohti yrittäjyyttä. Selvityksessä esitellään luovien alojen pohjoiskarjalaisia ja valtakunnallisia asiantuntijoita sekä alan yritystarinoita.

Julkaisussa esitellään Kirkastamo-toimintamallin kuvaus, johon sisältyy luovan alan yrittäjän palvelupolku, Kirkastamo-neuvontaa antava verkosto ja selvitys mallin jatkuvuudesta. Lisäksi selvityksessä esitellään luovien alojen pohjoiskarjalaisia ja valtakunnallisia asiantuntijoita sekä alan yritystarinoita. Selvitys on tarkoitettu työkirjaksi luovien alojen toimijoille, jotka etsivät polkuaan kohti yrittäjyyttä. Selvitys on tarkoitettu myös yritysneuvojille ja -kehittäjille oppaaksi, jonka avulla he pystyvät paremmin ymmärtämään luovien alojen asiakkaiden erityistarpeita.

Kirkastamo oli samanaikaisesti ESR-hanke (1.9.2012–31.3.2013), kulttuuri- ja luovien alojen yrityksille, yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville tarkoitettu sparrausklinikka sekä toimintatapa, jonka tarkoituksena oli antaa eväitä pohjoiskarjalaisille yritysneuvojille kulttuuri- ja luovan alan toimijoiden kohtaamiseen ja neuvontaan. Kirkastamossa luovaa alaa tarkasteltiin elinkeinopoliittisesta ja yrittäjyyden näkökulmasta, jolloin tarkastelun kohteena oli luovien alojen kautta syntyvä liiketoiminta ja se, kuinka alan toimintaedellytyksiä voitaisiin tukea ja kehittää.

« takaisin