Tiistai 16.4.2013 12:42

Käsikirja radikaalien innovaatioiden synnyttämiseksi ja viemiseksi käytäntöön on valmistunut. "Playbook for Strategic Foresight & Innovation" -julkaisun ovat tuottaneet Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) ja Stanfordin yliopiston tutkijat yhteistyössä.

"Playbook for Strategic Foresight & Innovation" -käsikirja sisältää ohjeita, esimerkkejä, case-esittelyitä ja menetelmiä, joita yritys tarvitsee etsiessään radikaalia ideaa uutta bisnestä, tuotetta tai palvelua varten. Käsikirja antaa myös ohjeistusta siihen, miten rakentaa uusi organisaatio joka tukee radikaalien ideoiden jatkuvaa kehitystä.

Nimi "Playbook" tulee urheilun maailmasta, jossa kyseinen teos pitää sisällään joukkueen käyttämät kuvaukset ja kaaviot pelaamisesta ja strategioista. Jokainen pelaaja opettelee kirjan ulkoa ennen kauden alkua. Samalla tavoin "Playbook for Strategic Foresight & Innovation" valmentaa tiimiä innovaatioiden synnyttämiseen.

"Innovation can be systematically managed if one knows where and how to look"
- Peter Drucker, professor of management (Harvard Business Review, June 1985)

Käsikirja on saanut rahoitusta Tekesiltä osana käytäntölähtöisen innovointitoiminnan tutkimushanketta. Käsikirjan lisäksi hankkeessa on syntynyt myös suomenkielinen, erityisesti pk-yrityksille tarkoitettu opaskirja Innopakki, joka kertoo innovaatiotoiminnan teorioista ja menetelmistä ja esittelee esimerkkiyrityksen kautta niiden soveltamista käytäntöön.

Lisätiedot LUT:n verkkosivuilta

Lataa käsikirja "Playbook for Strategic Foresight & Innovation" (huom! 22MB, pdf)

Lataa Innopakki

« takaisin