Tiistai 23.4.2013 14:13

TEKIJÄ - Teattereiden kiertuejärjestelmä -hankkeen aikana on herännyt kysymyksiä siitä, miten esittävän taiteen kiertue-esitysten kysyntä ja tarjonta kohtaavat. Hankkeen loppuvaiheessa vielä selvitetäänkin, mitkä tahot kiertue-esityksiä ostavat sekä minkälaisia tarpeita, rahallisia ja tilallisia resursseja ostajilla on vierailuesitysten suhteen.

Selvityksessä ostajatahoina käsitetään kiinteät teatterit, festivaalit, kulttuurikeskukset, palvelutalot, kunnat ja koulut. Selvityksestä julkaistaan loppuraportti ja tietokanta, johon kootaan kansallisia ostajatahoja. Kaikille avoimesta ja ilmaisesta tietokannasta ryhmät ja teatterit voivat löytää omille esityksilleen ja kulttuuripalveluilleen soveltuvia tilaajia sekä yhteistyökumppaneita.

Vastaavasti olemalla mukana tietokannassa ostajat voivat ilmoittaa omista tarpeistaan
vierailuesitysten suhteen ja saada paremmin profiiliinsa sopivia tarjouksia esityksistä. Tietokantaa voivat käyttää niin esitysten tarjoajat kuin ostajatkin työkaluna yhteistyön ja
kiertuetoiminnan suunnittelussa. Selvityksen loppuraportissa avataan yleisemmin kansalliseen kiertuetoimintaan olemassa olevia resursseja ostajatahojen näkökulmasta.

Kiertue-esitysten ostajia pyydetään osallistumaan selvitykseen ja tietokantaan vastaamalla alla olevan lomakkeen kysymyksiin. Lomakkeen täyttämiseen menee noin 10–15 minuuttia. Selvityksen onnistumiseksi ja kattavan tietokannan rakentamiseksi toivomme saavamme vastauksia monipuolisesti kiertue-esityksiä ostavilta tai niiden ostamisesta kiinnostuneilta tahoilta. Lomaketta saa vapaasti levittää eteenpäin.

Kyselylomake

« takaisin