Keskiviikko 19.6.2013 09:54

Yle on tiedottanut keväällä käynnistetystä Pasilan Studiot -kehityshankkeesta, jossa Helsingin Pasilaan on suunnitteilla luovien alojen "hubi". Hankkeella pyritään luomaan osaajien, teknologian ja luovuuden kohtauspaikka mm. media- ja pelialan yrityksille, oppilaitoksille sekä julkisen alan toimijoille. Myös start up -yrityksiä ja digitaalisten sisältöjen tekijöitä kutsutaan mukaan. Suurelle yleisölle alan toimijoiden yhteistyön on tarkoitus myös luoda mahdollisuuksia uudenlaisiin mediaelämyksiin.

Sähköisen median sisältö- ja tuotannollinen osaaminen on jo nyt vahvasti keskittynyt alueelle. Ylellä on Pasilassa paljon tuotantokalustoa, tilaa sekä valmis kaava: noin 140 000 m² kiinteistöjä ja noin 20 000 m² rakennusoikeutta. Naapureita ovat MTV Media, Messukeskus ja Hartwall Areena.

Yle toimii alkuvaiheessa Pasilan Studiot -hankkeen veturina. Pasilan Studiot on osa metropolialueen luovien alojen kehitystä, Helsingin kaupungin aluekehityshanketta ja osa sen Pasila-suunnitelmaa. Lisäksi se tulee olemaan osa AV-alan alkavaa resurssikeskushanketta, joka käynnistyi maaliskuussa 2013. Mukana kehitystyössä ovat myös Forum Virum, Tekes ja Culminatum, joka on esittänyt Pasilan Studioita osaksi Työ- ja elinkeinoministeriön innovaatiokeskittymien INKA-ohjelmaa.

Lue lisää
Ylen tiedote
Pasilan studiot-hankkeen kotisivut

« takaisin