Maanantai 24.6.2013 11:47

Luovien alojen vientiorganisaatioiden yhteistyönä toteutettava New Cut! -hanke yhdistää suomalaiset elokuvan, TV:n, muodin, muotoilun ja musiikin tekijät kehittämään toimintaansa sekä nostamaan yhdessä esiin suomalaista luovaa teollisuutta New Yorkissa.

Avoin haku New Cut! hankkeeseen käynnistyi vuoden alussa, josta Luova Suomi uutisoikin tammikuussa. Kärkiprojektit vientihankkeeseen on nyt valittu Design Forum Finlandin, Favexin ja Music Finlandin toimesta, WDC 2012 Helsingin kotisivuilla kerrotaan.

Esimerkiksi muoti- ja muotoilun alan toimijoista mukana ovat nuorten muotibrändien kansainvälistymistä tukeva PRE Helsinki, kenkäsuunnittelija Terhi Pölkki sekä muotimerkki Samuji. Lisäksi mukana ovat kuvittaja Kustaa Saksi sekä muotoilija Mikko Paakkanen (Studio Helsinki) yhteistyössä Verneri Leimun (358) kanssa.

New Cut! –hanke ja sen ensimmäinen kärkiprojekti, tuotantoyhtiö Bronson Clubin kehitysprojekti Start to Finnish, julkistettiin New Yorkin kickoff -tilaisuudessa helmikuussa 2013.

Muut projektit löytyvät New Cut! hankkeen kotisivuilta.

- Valitut projektit seulottiin valtavasta määrästä yhteydenottoja ja ehdotuksia. Valintakriteereinä olivat paitsi sisällölliset arvot myös se, miten taustayhtiö on valmis ja kykenevä panostamaan projektiensa eteenpäin viemiseen, kertoo hankkeen projektipäällikkö Atte Laurila.

Lue lisää:
http://wdchelsinki2012.fi/uutiset/2013-06-20/new-cut-vientihankkeen-karkiprojektit-valittu

http://newcut.fi/

« takaisin