Tiistai 25.6.2013 11:07

Luovan talouden agenttien ja managerien yhdistys AGMA ry. on kevään ja alkukesän ajan kiertänyt esittelemässä Frankfurtin Suomi-asema-vientinäyttelyä. Varsinainen hakuaika Frankfurtiin päättyy lomien jälkeen elokuussa, joten mukaan ehtii vielä hakea.

Suomi-asema-brändi myös laajenee, sillä Pietarissa vuonna 2011 pidetyn näyttelyn työryhmä on nyt kirjoittanut kokemuksiinsa pohjaavan tapahtumatuotannon opaskirjan, joka ilmestyy kesän aikana.

Agma ry. järjestää seuraavan Suomi-aseman Frankfurtissa 2014, jossa elokuun lopulla pidettävä näyttely saa edun kirjamessujen teemamaan aseman lisäksi Museumsuferfest-kaupunkifestivaalin sadoista tuhansista kävijöistä. Suomi-asemasta tekee poikkeuksellisen sen laaja-alaisuus ja kaupallinen tavoitteellisuus. Messujen sijaan kyse on kuitenkin kuratoidusta näyttelystä, jossa teosten, palvelujen ja tapahtumien kokonaisuus esittelee luovia aloja niin, että sekä asiakkaiden että yleisön mielenkiinto herää. Potentiaaliset asiakkaat kutsutaan vielä erikseen matchmaking-tilaisuuteen, jossa kauppasuhteiden solmiminen on luontevaa. Frankfurtin Suomi-asemalla bisnesneuvotteluille varataan jopa erillinen viimeistelytilaisuus lokakuun kirjamessuilta.

Suomi-aseman konseptia hiottiin jo Pietarissa vuonna 2011, jossa toteutuksesta vastasi kokenut työryhmä Marit Hohtokarin johdolla. Kun jälkikäteen havaittiin, ettei luovien alojen tapahtumatuotannosta juuri ollut oppaita, työryhmän jäsenet ja näyttelyyn osallistuneet tapahtumatuotannon konkarit kirjoittivat vuosien kokemuksen oppaaksi, jossa esimerkkinä käytetään juuri Pietarin Suomi-asemaa. Agma ry:n julkaisema kirja Luovien alojen tapahtumatuotanto ideasta toteutukseen:

Case Suomi-asema Pietarissa valmistuu kesällä 2013 ja tulee myyntiin sekä painettuna että sähköisenä versiona.

Seuraavaa Suomi-asema-tapahtumaa esittelevä kiertue jää nyt kesälomalle, mutta osallistumisesta kiinnostuneet voivat hakea mukaan Frankfurtiin lähettämällä järjestäjille vapaamuotoisen hakemuksen elokuun 15. päivään mennessä. Hakemuksessa tulisi lyhyesti esitellä hakija ja teos-, tuote- tai palvelukokonaisuus, jonka tämä haluaa Suomi-asemalle tuoda, minkä lisäksi osallistujilta toivotaan lisätietoa asiakashaun tavoitteista.

Suomi-asema-kirjaa ja lisätietoja osallistumisesta voi kysyä tapahtuman järjestäjiltä.

www.agma.fi
www.suomi-asema.fi

Yhteystiedot:

Tuomo Karvonen
Tuottaja
puhelin: 045 135 7660
s-posti: tuomo.karvonen(at)agma.fi

Marit Hohtokari
Pääsihteeri ja Suomi-aseman vastaava tuottaja
puhelin: 0400 816 221
s-posti: marit.hohtokari(at)hohtokari.fi

« takaisin