Maanantai 19.8.2013 11:07

Diges ry:ssä on käynnistynyt selvitys kulttuuristen hyvinvointipalveluiden markkinasta. Selvityksen tavoitteena on määrittää taide- ja kulttuuripalveluiden asiakaspotentiaali ja markkinat sosiaali- ja terveysalalla.

Viime vuosina on noussut kiinnostus taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksista. Kulttuurialan toimijoita on koulututettu tuotteistamaan ja myymään tuotteitaan sosiaali- ja terveysalan laitoksille. Sosiaali- ja terveysalan potentiaalia ja markkinaa ei ole kuitenkaan kartoitettu taide- ja kulttuuripalveluiden osalta.

Johan nyt on markkinat - vai onko? -markkinaselvitys tehdään Digesissä syksyn 2013 aikana. Selvityksen tavoitteena on määritellä kulttuuristen hyvinvointipalveluiden ostopotentiaali sosiaali- ja terveysalalla sekä analysoida miten kysyntä ja tarjonta kohtaavat ja mitkä tekijät vaikuttavat ostopäätöksen tekemiseen. Lisäksi tarkastellaan markkinan kokoa sekä tulevaisuuden näkymiä. Selvitykseen tullaan haastattelemaan sekä kulttuuri- että sosiaali- ja terveyskentän toimijoita. Lisäksi järjestetään kaksi workshopia aiheen työstämiseksi. 

Projektin tulokset julkaistaan joulukuun alussa. Seminaari järjestetään Helsingissä. Seminaarin tarkempi paikka ja ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Selvityksen rahoittaa Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Manner-Suomen ESR-ohjelmasta.

Lisätietoja
Hanna Kosonen
hanna.kosonen@diges.info
p. 040 7171 114

« takaisin