Pia Lillberg • Torstai 26.9.2013 11:57
kuva

Rovaniemeläisillä yrityksillä on jälleen mahdollisuus saada uusia ajatuksia ja toimivia ratkaisuja kohtaamiinsa kehittämishaasteisiin Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden Muotoilua satasella! ideointityöpajoissa. Syksyllä osana WDC2012 Helsinki-Rovaniemi -hanketta toteutettavat ideointityöpajat tarjoavat yrityksille ideoita toiminnan kehittämiseen.

Muotoilua satasella! ideointityöpajoissa tuotetaan vaihtoehtoisia ideoita yritysten kohtaamiin kehittämishaasteisiin. Konkreettiset haasteet voivat liittyä mm. tuotemuotoiluun, sisustukseen, työvaatetukseen tai vaikka yrityksen tarjoamiin palveluihin, markkinointiin tai näkyvyyteen. Ammattilaisten ohjauksessa toimivat opiskelijat tuottavat yhdessä yritysten kanssa kolme vaihtoehtoista ratkaisua annettuun kehittämishaasteeseen. Samalla yritykset pääsevät oppimaan työskentelymenetelmiä, joita voivat hyödyntää myös jatkossa.

Muotoilua satasella! Ideointityöpaja on todettu käytännössä erittäin toimivaksi tavaksi tutustuttaa yritykset muotoilun käyttöön. Samalla se tarjoaa muotoiluopiskelijoille erinomaisen tilaisuuden soveltaa oppimaansa käytännössä ja luoda kontakteja yritysmaailmaan. Yrittäjät ovat vieneet ideoita käytäntöön ja kehittäneet niitä edelleen tarjoten töitä muotoilun ammattilaisille ja työpajoihin osallistuneille opiskelijoille.

LISÄTIETOJA:
WDC2012 Helsinki-Rovaniemi
Tuija Jerndahl, koordinaattori
Lapin yliopisto, Taiteiden tiedekunta

Puh. +358 (0)40 4844 421
tuija.jerndahl(at)ulapland.fi
www.facebook.com/rovaniemiwdc
www.wdc2012helsinki-rovaniemi.blogspot.com

« takaisin