Torstai 7.11.2013 14:09
kuva

Työelämän tutkimuspäivillä 7.11.2013 ilmestynyt tutkimusjulkaisu: "TAITEESTA TOISEEN. Taidelähtöisten menetelmien vaikutuksia" esittelee uutta tietoa taidelähtöisillä menetelmillä aikaansaaduista vaikutuksista ja menetelmien käytöstä työkontekstissa.

Taidelähtöiset menetelmät ovat tulleet osaksi työelämän kehittämistä mutta Suomessa niiden vaikutuksia on tutkittu vasta vähän. Taidelähtöisillä menetelmillä tarkoitetaan työkontekstissa esimerkiksi teatterin, kuvataiteen, kirjoittamisen tai musiikin menetelmien käyttämistä osana organisaation, työyhteisön tai henkilöstön kehittämistä.

Pälvi Rantalan ja Satu-Mari Janssonin toimittama teos TAITEESTA TOISEEN. Taidelähtöisten menetelmien vaikutuksia kokoaa yhteen ajatuksia, ideoita, kokemuksia ja tietoa taidelähtöisestä toiminnasta työelämässä. Monitieteinen tutkijaryhmä lähestyy artikkeleissaan aihetta eri tulokulmista, yhdistäen erilaisia taidelähtöisiä menetelmiä, teoreettisia näkökulmia ja tieteen ja taiteen keinoja.

Teoksen artikkelit tekevät näkyväksi sitä, millaisia vaikutuksia taidelähtöisellä toiminnalla on saavutettu työyhteisöissä. Monitieteinen tutkijaryhmä pohtii myös sitä, millaisin keinoin taidelähtöisten menetelmien vaikutuksia voidaan tutkia, ja mitä erilaiset tulokulmat tuovat vaikutusten tutkimukseen - miten ne ylipäänsä sopivat samaan teokseen.

Tutustu julkaisuun ja TAIKA-hankkeeseenwww.taikahanke.fi/etusivu/julkaisut

« takaisin