Pia Lillberg • Keskiviikko 27.11.2013 14:05

Rovaniemeläisillä yrityksillä on jälleen ainutlaatuinen tilaisuus osallistua palvelumuotoilun ja palveluiden kehittämisen tuotekehitysprojektiin. Osana WDC2012 Helsinki-Rovaniemi -hanketta kevättalven 2014 aikana järjestettävä Design & Development 2014 -paketti on suunnattu lappilaisille yrityksille toimialasta riippumatta, niin yritystoimintaansa vasta aloitteleville kuin konkariyrityksille. Oleellista on halu kehittää yrityksen tarjoamia palveluita sekä tuote – palvelu -kokonaisuuksia tai kiinnostus luoda kokonaan uusia palveluperustaisia tuotteita.

Rovaniemeläisillä yrityksillä on jälleen ainutlaatuinen tilaisuus osallistua palvelumuotoilun ja palveluiden kehittämisen tuotekehitysprojektiin. Kevättalven 2014 aikana järjestettävä Design & Development 2014 -paketti on suunnattu lappilaisille yrityksille toimialasta riippumatta, niin yritystoimintaansa vasta aloitteleville kuin konkariyrityksille. Oleellista on halu kehittää yrityksen tarjoamia palveluita sekä tuote – palvelu -kokonaisuuksia tai kiinnostus luoda kokonaan uusia palveluperustaisia tuotteita.

Osana Lapin yliopiston ja Rovaniemen Kehitys Oy:n yhteistä WDC2012 Helsinki-Rovaniemi -hanketta toteutettava projektiluontoinen tuotekehityskokonaisuus sisältää sekä asiakaskokemuksen kartoitusta ja testausta että niiden pohjalta tehtävää palveluiden kehittämistä ja muotoilua. Lopputuloksena yritys saa palvelukonseptin, uusia näkemyksiä liiketoimintansa kehittämiseen ja toivottavasti kipinän hyödyntää palvelumuotoilua.

Kokonaisuus on rakennettu palvelemaan yrityksiä paitsi sisältönsä, myös nopean aikataulunsa kautta. Tavoitteena on luoda yrityksissä pohjaa palvelumuotoilun käyttämiselle ja antaa heille tietoa ja taitoja, joita he voivat hyödyntää projektin päätyttyäkin. Lapin yliopiston Design Management -kokonaisuuden monialainen opiskelijatiimi saa projektissa arvokasta kokemusta yritysyhteistyöstä tarkastellessaan muotoiluprosessia ja visuaalista viestintää niin liiketalouden, johtamisen kuin palvelumuotoilun näkökulmasta.

Lapin Safarit, yksi vuoden 2013 Design & Development kokonaisuuteen osallistuneista yrityksistä saattoi juuri päätökseen projektissa aloitetun yrityksen Rovaniemen toimipisteen asiakaspalvelutilojen muutoksen. Projektissa monialaisen opiskelijatiimin työ eteni olemassa olevan tuotteen testaamisesta uuden ideointiin ja lopulta toteutuskelpoiseen palvelukonseptiin. Yritys jatkoi suunnitelmaa työllistäen paikallisia luovan alan osaajia uudistuksen toteuttamiseksi. Projekti sytytti yrityksessä kipinän ja lisää on luvassa.

 

Lisätietoja:

Tuija Jerndahl
Koordinaattori
WDC2012 Helsinki-Rovaniemi
Taiteiden tiedekunta, Lapin Yliopisto
+358 (0)40 484 4421
tuija.jerndahl@ulapland.fi


 

« takaisin