Torstai 16.1.2014 14:03
kuva

Vuodenvaihteessa päättyneessä Kaleidoskooppi-hankkeessa pureuduttiin meri- ja metalliteollisuuden uudistumistarpeisiin ja tutkittiin kulttuurin toimintatapojen ja menetelmien soveltuvuutta teollisuusympäristöön. Hankkeen loppujulkaisussa on mahdollisuus tutustua kokeiltuihin luoviin menetelmiin.

Julkaisussa Metalli taipuu - Kipinä luovaan bisnekseen teollisuudessa kuvataan Kaleidoskooppi-hankkeessa kokeiltuja luovia menetelmiä ja pohditaan niiden tuloksellisuutta ja merkitystä. Lisäksi julkaisuun on koottu eri alojen asiantuntijoiden kirjoituksia ja esseitä Kaleidoskooppi-hankkeen kokemuksista, joita lukija voi hyödyntää uusien ideoiden lähteenä.

Kaleidoskooppi - Luovuus ja kulttuuriset innovaatiot meri- ja metalliteollisuudessa on vuosina 2011-2013 toiminut valtakunnallinen kehittämishanke. Tavoitteena oli löytää uudenlaisia ratkaisuja meriteollisuuden yritysten kilpailukyvyn kasvattamiseen yhdistämällä luovan alan osaamista ja kulttuurisia sisältöjä.

Lue hankepartnereiden yhteinen loppujulkaisu.

Lue lisää tietoa ja julkaisuja hankkeen verkkosivuilta.

Kaleidoskooppi-hanke on osa opetus- ja kulttuuriministeriön ESR-osarahoitteista Innovaatio- ja osaamisjärjestelmien kehittämisohjelmaa. Rahoituksen on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.  Hankkeen osatoteuttajat ovat Prizztech Oy, Aalto-yliopiston Insinööritieteiden korkeakoulun sovelletun mekaniikan laitos, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Koneteknologiakeskus Turku Oy, Porin Yliopistokeskus/TTY, Turun ammattikorkeakoulu ja Suomen Humanistinen ammattikorkeakoulu.
« takaisin