Pia Jokela • Maanantai 27.1.2014 12:46

Arktisen muotoilun maailmanvalloitus jatkuu. Ensi viikolla pohjoinen design saa oman osastonsa Stockholm Furniture & Light Fair -tapahtumaan, joka järjestetään osana Stockholm Design Weekiä. Jo yli 60 vuoden ajan järjestetty messutapahtuma on saavuttanut vankan aseman muotoilumessujen kärkijoukossa. Viime vuonna Tukholmaan saapui lähes 40 000 kävijää 58:sta eri maasta.

Stockholm Furniture & Light Fair järjestetään 4.–8. helmikuuta 2014 Tukholmassa. Messutapahtuma on maailman suurin skandinaavisen huonekalu- ja valaistusmuotoilun katsaus, joka on jo vuodesta 1951 alkaen houkutellut Tukholmaan muotoilualan ammattilaisia ja pohjoismaisesta muotoilusta kiinnostunutta suurta yleisöä.

Tänä vuonna myös lappilaista muotoilua nähdään osana Stockholm Furniture & Light Fairin ohjelmaa, kun Rovaniemen Kehitys Oy:n ja Lapin yliopiston yhteinen WDC2012 Helsinki–Rovaniemi -hanke toteuttaa messuille Arktisen Muotoilun yhteisosaston. Mukaan lähtee muotoiluyritysten tuotteita huonekaluista valaistukseen, tekstiileihin ja kodin piensisustukseen.

Kaikkia osaston tuotteita yhdistää pohjoinen sijainti Napapiirin tuntumassa ja inspiraatio arktisesta luonnosta ja luonnonmateriaaleista. Yritykset jakavat pyrkimyksen selkeään, kestävään ja ajattomaan muotoiluun. Muotoilualan yrityksistä Tukholmassa esittäytyvät Hornwork, Maari, Oppas Lapland, Paperivalo ja Puusepänliike Pihlaja.

- Hornworkin poronsarvinen kattokruunu on näyttävä elementti mihin tahansa tilaan. Poroja seikkailee myös Oppas Laplandin kodintekstiilimalliston leikkisissä kuoseissa, jotka ovat nuorten lappilaisten suunnittelijoiden kädenjälkeä kertoo projektipäällikkö Pia Lillberg WDC2012 Helsinki–Rovaniemi -hankkeesta.

Lapin luonto on inspiraation lähde myös Maarin rakukeraamikasta valmistetulle Koivu-sarjalle sekä Paperivalon minimalistisille käsintehdystä paperista valmistetuille valaisimille ja valolyhdyille. Puusepänliike Pihlajan massiivipuisissa huonekaluissa perinteet ja nykypäivä kohtaavat yrityksen esitellessä Tukholmassa ensimmäisen kerran Suutari-sarjansa uuden ruokapöydän.

Lisäksi mukana on muotoilualojen opiskelijoita, joilla on omaa yritystoimintaa. Nuori suunnittelijaduo, Juho / Eero suunnittelee muun muassa funktionaalisia ja esteettisiä huonekaluja. Tarja Alahuhdan keraaminen Lumikudos-kattauskeramiikka luo illuusion huurteisen talven magiikasta.

Arktista muotoilua Stockholm Furniture & Light Fairissa
Aika: Stockholm Furniture & Light Fair 4.-8.2.2014 (4.-7.2. ammattilaisille, 8.2. avoinna yleisölle)
Paikka: Stockholmsmässan, Mässvägen 1, Älvsjö, Tukholma
www.stockholmfurniturelightfair.se

LISÄTIETOJA:
Rovaniemen Kehitys Oy
Pia Lillberg, projektipäällikkö
WDC2012 Helsinki-Rovaniemi -hanke
+358 400 922 741
pia.lillberg(at)rovaniemi.fi
www.facebook.com/rovaniemiwdc
www.wdc2012helsinki-rovaniemi.blogspot.fi

Arktisen muotoilun osaston toteuttaa WDC2012 Helsinki–Rovaniemi -hanke. Rovaniemi osallistui yhteistyökaupunkina World Design Capital Helsinki 2012 -vuoteen tuoden siihen arktisen muotoilun näkökulman. Muotoiluvuoden päätyttyäkin Rovaniemen Kehitys Oy:n ja Lapin yliopiston toteuttama hanke innostaa yrityksiä käyttämään muotoilupalveluja, kehittää yritysten ja oppilaitosten välistä yhteistyötä, nostaa esille arktista muotoiluosaamista ja vahvistaa pohjoisessa toimivien muotoiluyritysten liiketoimintaa.

 

 

« takaisin