Maanantai 10.2.2014 11:35

Lasertaideresidenssissä etsitään uusia ratkaisuja teolliseen muotoiluun ja tuotekehitykseen soveltamalla laserteknologiaa taiteeseen. Lappeenrantaan tuleva taiteilijaresidenssi on poikkeuksellinen, sillä lasertyöstöön liittyvää residenssiä ei vielä ole muualla maailmassa.

Lasertaideresidenssi on Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteinen työskentelyalusta, joka perustetaan LUT:n Lasertyöstön laboratorion (LUT Laser) yhteyteen.

Haku Lappeenrannan Lasertaideresidenssiin on nyt auki. Laserteknologiaa ja eri työstömenetelmiä sovelletaan kokeellisesti eri raaka-aineisiin, kuten lasiin, metalleihin, tekstiileihin ja puupohjaisiin materiaaleihin.

Taiteilijat työskentelevät hankkeessa mukana olevilta yrityksiltä saatavien materiaalien parissa. Yrityskumppaneita ovat Kalevala Koru Oy, Oras Oy, Puustelli Group Oy, Suparinpei Oy, Ylämaan Graniitti Oy sekä AM Finland Oy.

Residenssissä työskentelee kaksivuotisen toimikauden aikana suomalaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita eripituisissa jaksoissa.

Lisätietoa: www.laser-art-residence.fi/

« takaisin