Tiistai 4.3.2014 10:13
kuva

Tekes hakee Fiiliksestä fyrkkaa -ohjelmaansa yrityksiä, jotka haluavat kehittää ja hyödyntää aineetonta pääomaansa yrityksen keskeisenä kasvun lähteenä.

Aineettomalla pääomalla on suuri vaikutus yrityksen liiketoimintaan ja menestykseen. Esimerkiksi tekijänoikeuksien, mallisuojan ja tavaramerkkioikeuksien hyödyntäminen osana yrityksen liiketoimintastrategiaa voi tarjota liiketoiminta- ja kasvumahdollisuuksia kokonaan uusilla bisnesalueilla ja markkinoilla.

Fiiliksestä fyrkkaa -ohjelmaan etsitään yrityksiä, jotka haluavat kehittää ja hyödyntää aineetonta pääomaansa yrityksen keskeisenä kasvun lähteenä. Tekes toivoo ideoita erityisesti yrityksiltä, jotka etsivät ratkaisuja muiden aineettomien oikeuksien kuin patenttien kaupallistamiseen. Hakuun voivat osallistua yritykset kaikilta toimialoilta.

Haun tavoitteena on löytää yrityksiä, joiden uudet liiketoimintaideat perustuvat aineettoman pääoman kehittämiseen ja kaupallistamiseen esimerkiksi lisensioinnin keinoin ja joilla on kasvupotentiaalia kansainvälisillä markkinoilla. Osallistumalla hakuun yritykset voivat saada ideoita ja näkemyksiä siihen, miten ne voisivat kehittää ja kaupallistaa aineetonta pääomaansa. Idean esittäjä voi olla oikeuksien kehittäjä/omistaja (lisensioija) tai joissakin tapauksissa myös oikeuksien mahdollinen hyödyntäjä (lisenssin haltija).

Ideoiden uutuusarvo voi löytyä esimerkiksi

• ansaintalogiikoista ja toimintatavoista, joilla aineetonta pääomaa kaupallistetaan (esim. lisensiointi)
• aineettomien oikeuksien kehittämisestä osana arvoverkostoja ja uusia liiketoimintamalleja,
• Franchising-liiketoimintakonseptien kehittämisestä ja rakentamisesta kansainvälisille markkinoille
• yrityksen brändiarvon tai brändin asiakasarvon määrittämisestä
• kahden tai useamman brändin välisestä, yllättävästä yhteistyöstä tai verkoston rakentamisesta.

Ideahaku toteutetaan osana Tekesin Fiiliksestä fyrkkaa -ohjelmaa. Päästäksesi mukaan, täytä tunnustelupalvelun lomake, www.tekes.fi /tunnustelu. Lomakkeen kohdassa 'Kehittäminen painottuu' valitse 'Muu, mikä' ja kirjoita sen alla olevaan kenttään 'Lisensiointi-ideahaku'.

Haku on auki 25.2.-31.3.2014.

Tekes on yhteydessä kaikkiin tunnustelulomakkeen jättäneisiin yrityksiin viimeistään haun päätyttyä ja sparraa parhaiden tunnustelujen esittäjiä kehittämään ideoita eteenpäin ja hakemaan rahoitusta Tekesistä.

Lisätietoja

Fiiliksestä fyrkkaa
www.tekes.fi/fiilis
aktivaattori Lasse Paananen (Ideone Oy), lasse.paananen(at)ideone.fi, 040-720 5088.
päällikkö Minna Suutari (Tekes), minna.suutari(at)tekes.fi, 050-5577830

« takaisin