Pia Lillberg • Tiistai 8.4.2014 13:55
kuva

Arctic Design shop-in-shop myy nuorten muotoilijoiden tuotteita Helsingissä 5.4.–5.5.2014. Kuukaudeksi Helsingin keskustaan juuri avattuun art house cafe ChoFé:en (Lönnrotinkatu 14) pystytetty Arctic Design shop-in-shop tuo esille pohjoista muotoiluosaamista. Myynnissä on pääasiassa Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnasta ponnistavien nuorten muotoilijoiden töitä – erilaisista lähtökohdista sekä vaikutteista syntyneitä design-tuotteita ja taideteoksia. Tuotevalikoimaan kuuluu arjen käyttöesineitä koruista läppäri- ja tablet-suojuksiin sekä taidetta kuten grafiikan vedoksia ja maalauksia.

Arktisuus näkyy tuotteiden muotokieleen ja materiaaleihin sekä teosten aiheisiin liittyvinä valintoina. Pohjoinen yhdistää tekijöitä myös asuin- ja opiskelupaikkana. Shop-in-shopissa ovat mukana Ulla Autio, Janne Erkkilä, Anni Hintsala, Merja Isomaa-James, Sanna Konola, Veera Kuure, Laura Lahdenperä, Elisa Lahti, Maria Leskinen, Ulla Mathaldi, Tania-Maria Moilanen, Lassi Oinonen, Maija Rautiainen, Saara Sarparanta, Solja Temmes, Eeva Ylikoski ja Jenni-Liisa Yliniva. Opiskelijoiden osaaminen näkyy myös Muotoiluhuone Tuokion, Oppas Laplandin ja Salmiakki Manifeston tuotteissa.

Ajatus ekologisuudesta ja kierrätettävyydestä on vahvasti esillä Arctic Design shop-in-shopin tuotteissa. Erilaisten materiaalien, kuten nahan, puun, muovin ja kierrätettyjen mutterien, pyörän sisäkumien, hehkulamppujen, ruokailuvälineiden, pullonkorkkien sekä puumittojen yhdistäminen uusilla tavoilla ja uudenlaisiin käyttötarkoituksiin luo mielenkiintoisia ja persoonallisia lopputuloksia.  Suunnittelua ja valmistusta ohjaa luonnon ja ihmisten kunnioittaminen. Inspiraatio irtoaa pohjoisesta luonnosta ja sen monimuotoisista ilmiöistä. Putiikista löytyy tuotteita, joilla on sanottavaa: elämässä pitää olla asennetta, ja hauskaa

ChoFén toimintakonseptissa yhdistyy design-myymälä, pieni kahvila ja yrittäjänä toimivan vaatesuunnittelija Niina Huovisen työhuone. Rovaniemen Kehitys Oy:n ja Lapin yliopiston WDC2012 Helsinki–Rovaniemi -hankkeen tuottama Arctic Design shop-in-shop on ChoFén ensimmäinen tuotekattaus. Jatkossa nuorten suunnittelijoiden on mahdollista vuokrata ChoFé:sta myyntitilaa myyntitili-periaatteella.

Arctic Design shop-in-shop 5.4.–5.5.2014
ChoFé
Lönnrotinkatu 14
00120 Helsinki

Avoinna: ma–pe 7.30–19.30, la 8.30–17.30 

Arktisen muotoilun shop-in-shopin toteuttaa WDC2012 Helsinki–Rovaniemi -hanke. Rovaniemi osallistui yhteistyökaupunkina World Design Capital Helsinki 2012 -vuoteen tuoden siihen arktisen muotoilun näkökulman. Muotoiluvuoden päätyttyäkin Rovaniemen Kehitys Oy:n ja Lapin yliopiston toteuttama hanke innostaa yrityksiä käyttämään muotoilupalveluja, kehittää yritysten ja oppilaitosten välistä yhteistyötä, nostaa esille arktista muotoiluosaamista ja vahvistaa pohjoisessa toimivien muotoiluyritysten liiketoimintaa.

Lisätietoja:
Tuija Jerndahl
projektikoordinaattori
WDC2012 Helsinki-Rovaniemi
Lapin yliopisto, taiteiden tiedekunta
+358 40 484 4421
tuija.jerndahl(at)ulapland.fi
http://wdc2012helsinki-rovaniemi.blogspot.fi/
https://www.facebook.com/rovaniemiwdc

« takaisin