Keskiviikko 23.4.2014 14:43

Valtioneuvosto teki 17.4.2014 periaatepäätöksen aineettoman arvonluonnin kehittämisohjelmasta. Periaatepäätöksen tavoitteena on parantaa aineettoman arvonluonnin edellytyksiä ja osaamista Suomessa sekä vahvistaa Suomen asemaa houkuttelevana sijaintipaikkana liiketoiminnalle.

Aineettoman arvonluonnin kehittämisohjelma vuosille 2014–2020 kokoaa yhteen hallitusohjelmaan kirjatut aineettomien oikeuksien strategian (IPR-strategia), luovan osaamisen liiketoiminnan ja yrittäjyyden edistämisen sekä kansallisen muotoiluohjelman politiikkatoimet.

Periaatepäätöksen tavoitteena on parantaa aineettoman arvonluonnin edellytyksiä ja osaamista Suomessa sekä vahvistaa Suomen asemaa houkuttelevana sijaintipaikkana aineettomiin investointeihin perustuvalle kotimaiselle ja kansainväliselle liiketoiminnalle. Tavoitteena on myös vahvistaa kulttuurin tuotannon taloudellista perustaa.

– Yritysten kilpailukyky perustuu yhä enemmän aineettomiin tekijöihin. Useissa kehittyneissä maissa, myös Suomessa, yritysten aineettomien investointien osuus onkin jo aineellisten investointien luokkaa tai jopa sen yli, toteaa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

Lue lisää verkko-osoitteesta: Valtioneuvoston periaatepäätös aineettoman arvonluonnin kehittämisohjelmasta,

sekä työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta https://www.tem.fi/innovaatiot/tiedotteet_innovaatiot?89515_m=114885

 
« takaisin