Tiistai 7.4.2009 11:30

Seitsemän uutta hanketta sai rahoitusta opetusministeriön hallinnoimasta Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelmasta.

Hankkeista monet painottuvat yhtäältä luovien alojen uudenlaisen osaamisen kehittämiseen ja toisaalta ammatillisen osaamisen vahvistamiseen. Kaikissa hankkeissa tehdään myös laajaa yhteistyötä ja verkotutaan eri alojen toimijoiden kanssa.

Hankkeet ovat käsi- ja taideteollisuusalan yrittäjyys- ja liiketoimintaosaamiseen keskittyvä Kultajyvä (Suomen Yrittäjäopisto), kulttuurimatkailun tuotteistamisen Kulttuurin ketju (Turun kaupunki/Turku Touring), luovien alojen agenttien ja vientiammattilaisten valmennusohjelma Sillanrakentajat (Adulta Oy), aloittavien digimediayritysten yritystoiminnan ja tuotekehityksen DiMeKe (Oulun yliopiston koulutus- ja tutkimuspalvelut), luovien alojen osaamisyhteisö Art Hub (Tampereen Seudun Uusyrityskeskus), taiteen tuottajien ja managereiden valmennusohjelma TAIVE/Senior Manager Exchange (Teatterin tiedotuskeskus ry), sekä tuottaja- ja manageritoiminnan ja kulttuuriyrittäjyyden Produforum (Föreningen Luckan i huvudstadsregionen).Seuraava luovien alojen ESR-hankehaku järjestetään syksyllä.

Opetusministeriö ja Etelä-Suomen lääninhallitus tiedottavat hakuajoista ja tarkemmista hakukriteereistä.

Lisätietoja kehittämisohjelmasta ja rahoitetuista hankkeista löydät Luovan Suomen sivuilta ja Etelä-Suomen lääninhallituksen sivuilta (ks. Tiedote ohjelmasta). EAKR- ja ESR-rahastoista rahoitettujen hankkeiden tiedot ovat julkisesti nähtävillä myös EURA2007-tietopalvelussa.

« takaisin