Keskiviikko 22.4.2009 10:26

Miten luovuutta ja innovaatioita sekä niiden edellytyksiä voidaan edistää? Miten synnytetään luova henki?
Luova Henki -seminaarin päätöspanelistit olivat yksimielisiä siitä, että luovuus edellyttää mm. suotuisaa, myös epäonnistumiset hyväksyvää asenneilmastoa.

Erityisesti suomalaisille yksi suurimpia esteitä luovuuden käytössä on juuri pelko epäonnistumisesta. Jo päiväkodista ja koulusta lähtien on huolehdittava siitä, ettei luovuutta tukahduteta vain yhden ainoan totuuden alle, ja että opetusohjelmassa on rittävästi taideaineita. Selvää on myös, että luovuus kumpuaa intohimosta eikä sitä voi "ruiskuttaa" ihmisiin. Siksi myös taiteilijoiden elinehtojen ja työskentelyolosuhteiden parantaminen on tärkeää.

Paneliosallistujat olivat toimialajohtaja Petri Vasara Pöyry Forest Industry Consultingista, professori ja kuvataiteilija Teemu Mäki Taideteollisesta korkeakoulusta,projektipäällikkö Sara Pieters Flanders District of Creativitysta ja trendianalyytikko Kati Hienonen Perhosvaikutuksesta.

Luova Henki -seminaari järjestettiin Tampereen Komediateatterilla tiistaina 21.4.2009. Tilaisuudessa kuultiin luovuusasiantuntijoita niin yrittäjyyden, kansainvälistymisen, tutkimuksen kuin hallinnon aloiltakin. Tilaisuuteen osallistui reilut toistasataa luovien alojen tematiikasta kiinnostunutta toimijaa

Kuuntele seminaarin puhujien kommentit täältä.

Tapahtuman lisätiedot täältä.

« takaisin